Samburii de caise amari și efectele sale

Sâmburii de caise, cunoscuți și sub denumirea de origine latină, Prunus armeniaca, sunt foarte renumiți pentru proprietățile sale de vindecare a cancerului, dar mai au și alte beneficii asupra organismului. Sâmburii de caise au efect imunostimulator și imunomodulator, prevenind apariția bronșitei, astmului, tuberculozei.

De asemenea, sâmburii de caise raw protejează inima și vasele de sânge, prevenind bolile cardiovasculare și infarctul miocardic, datorită conținutului de vitamina A și C, potasiu și altele. Aceștia pot avea efect și asupra creierului, astfel că împiedică sau stopează procesele degenerative de la nivelul creierului, ce apar în cazul Alzheimer-ului. Beneficiile sale se regăsesc și în ceea ce privește sistemul ocular, prin urmare, pigmenții din caise ajută la menținerea acuității vizuale, protejînd ochii de cataracta sau glaucomă.

Sâmburii de caise pot fi un aliat de nădejde și în curele de slăbire, căci împiedică reapariția senzației de foame, datorită fibrelor ce rămân mult timp în stomac și în plus, au și efect laxativ. Tratamentul cu sâmburi de caise  amari este recomandat în cazurile de anemie, deoarece au un conținut bogat de fier, compus care favorizează producerea de hemoglobină și transportul de oxigen. De asemenea, sâmburii de caise ajută prin stimularea proceselor de creștere la copii și ajută la păstrarea tinereții pielii.

Dacă dorești să ai mereu mintea limpede, consumați câțiva sâmburi în fiecare zi (între 5 și 10), timp de 14 zile. Acest miez hrănitor din caise conține fosfor, care tonifiază memoria și ajută la menținerea unei stări alerte pe tot parcursul zilei. Acetilcolina și lecitina din miezul de caise sunt alte două substanțe care te ajută în procesul de memorare.

Aceștia au un rol vital în menținerea unor valori normale ale pulsului, dar și la ameliorarea durerilor provocate de artrită. Pentru că sunt o sursă bogată de potasiu, sâmburii de caise sunt recomandați hipertensivilor, în special vara.

Sâmburii de caise amari au fost folosite ca un remediu naturist în Rusia începând cu 1845, iar în SUA încă din 1920, de asemenea, au fost mult timp folosite în medicina chineză pentru probleme respiratorii, indigestie, hipertensiune arterială și artrită. Cu ajutorul sâmburilor de caise poți să iți menții tânăr organismul și să combați efectele periculoase ale stresului și programului încărcat.

De asemenea, pe lângă beneficiile menționate mai sus, acest supliment alimentar, bogat în vitamina B17 reprezintă un prim ajutor pentru organism împotriva bacteriilor și infecțiilor, în remediul țesuturilor bolnave, în dezvoltarea unei danturi și structuri osoase solide. Acest produs ne tonifică stomacul, ficatul, inima și vederea prin suplimentarea, la nivelul organismului, a rezervei de vitamine și minerale.

Dacă doriți achiziționarea sâmburilor de caise amari, marca Doctor Bio, o puteți face de la colaboratorii Doctor Bio, în România. Produsele Doctor Bio pot fi achiziționate și de pe site-ul perfection.ro

 

Related Posts with Thumbnails
June 4th, 2015

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*