Top 10 remedii adaptogene care te vor ajuta să scapi de stres

Adaptogenii sunt substanțe unice care acționează la nivelul creierului și care au rolul de a ajuta organismul să se adapteze continuu la factorii de stres atât interni, cât și externi. Efectele plantelor adaptogene se mulează pe nevoile pacientului. Plantele adaptogene au început să fie studiate pe la sfârșitul anilor ‘40 de către cercetătorii ruși. Denumirea de “adaptogen” sugerează o stare care poate ameliora condițiile psihice și fizice, precum: îmbunătățirea rezistenței la muncă, reglarea funcțiilor metabolice, îmbunătățirea capacităților cognitive și combaterea stresului , fiind patentat în 1975 de către Institutul de Plante din Suedia.

Cele mai renumite 10 remedii adaptogene sunt:

Ginsengul korean (Panax Ginseng)

panax ginsengGinsengul este cel mai reprezentativ adaptogen, întrucât este unul din cele mai studiate plante adaptogene. Ginsengul roșu korean este una dintre cele mai folosite plante medicinale din lume. Această plantă deține proprietăți care promovează starea generală de bine a organismului, îmbunătățirea memoriei și are un puternic efect antiinflamator, antidepresiv și energizant.

Ashwagandha (Withania somnifera)

Ashwagandha este considerat unul din cele mai puternice plante cu efect adaptogen. Aceasta este benefică în combaterea stresului, îmbunătățirea capacității de învățare și memorare și în protecția sistemului imunitar.  Până în prezent au fost efectuate cel puțin 216 studii asupra beneficiilor medicale ale extractului din rădăcină de Ashwagandha.

 5-HTP (Griffonia simplicifolia)

Griffonia-simplicifoliaGriffonia simplicifolia induce o stare de calm și relaxare și un confort psihic. De asemenea, atenuează nervozitatea, agitația, starea de anxietate și depresie și astenia, dovedind un efect benefic în cazul insomniei, migrenelor, dificultăților de concentrare, anorexie, hipertensiune arterială și reglarea apetitului alimentar.

 5-HTP este unul din cele mai puternice antidepresive naturale, folosind extract din planta Griffonia simplicifolia. Este benefic și ca anxiolitic, sedativ ușor și calmant.

 Rhodiola (Rhodiola rosea)

Rhodiola mărește capacitatea de adaptare a organismului la stresul intelectual, fizic și psihologic. Rhodiola se remarcă prin proprietățile sale de stimulare a longevității, vigorii și îmbunătățirea vieții sexuale. De asemenea, tratează depresia și îmbunătățește starea generală de sănătate. Efectele sale benefice se datorează interacțiunii acesteia cu nivelul dopaminei și al serotoninei din creier.

Ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum)

ReishiConform studiilor și cercetărilor științifice, s-a dovedit a fi ciuperca cu cel mai mare efect terapeutic în comparație cu celelalte tipuri de ciuperci. Printre efectele sale terapeutice se enumeră: efectul adaptogen, cardiotonic, antioxidant, antibacterian, antiparazitar, antiviral, detoxifiant, antitumoral, antihistaminic, antidepresiv și neuroregenerator.

 Reishi s-a dovedit a fi o ciupercă esențială în medicină, pentru capacitatea sa deosebită de a apăra organismul, ajutându-l totodată să se adapteze fizic și psihic și să își recapete echilibrul.

Cordyceps (Cordyceps sinensis)

 Cordyceps este o plantă originară din Tibet cu un puternic efect tonifiant și cu peste 80 de fermenți, aminoacizi, beta-caroten, vitamine E și C și seleniu. Aceasta contribuie la  calmarea sistemului nervos, creșterea libidoului și a preformanțelor sportive și întărește sistemul imunitar. Această plantă adaptogenă permite o mai bună rezistență la efectele negative ale stresului, stimulează funcțiile cognitive, circulația sangvină, funcția hepatică, pulmonară și are un efect energizant excepțional.

 Astragalus (Astragalus membranaceus)

 astragalusAstragalus este o plantă folosită de peste 2000 de ani în Medicina Tradițională Chineză, apreciată pentru efectul său imunostimulator, adaptogen, tonic, antiviral, hepatoprotector, antibacterian și antitumoral. Această plantă stimulează producerea de interferon natural, crește numărul de leucocite și de celule stem din măduva osoasă, tratează infecțiile virale, ajută la reglarea glicemiei și este un remediu ideal împotriva tumorilor (cancer pulmonar, renal, melanom etc.).

He Shou Wu (Polygonum multiflorum)

Această plantă mai este cunoscută și sub denumirea de ,,Fo Ti’’, cu un conținut bogat în Zinc, Fier și antrachinone, fiind benefică în încetinirea procesului de îmbătrânire, creșterea părului, îmbunătățirea memoriei și capacității de concentrare. S-a remarcat de-a lungul timpului datorită faptului că favorizează longevitatea, reîmprospătează energiile vitale și hrănește depozitul de energie al organismului.

 Schizandra (Schizandra sinensis)

SchisandraSchizandra este o plantă cu numeroase beneficii, întrucât are numeroase proprietăți. Este un puternic adaptogen, antioxidant, tonic nervos excepțional, detoxifiant, antiseptic, astringent, afrodisiac și imunomodulator Această plantă este capabilă să îmbunătățească activitatea glandelor suprarenale în situații de stres și depresii, să stimuleze producerea neurotransmițătorilor serotonină și dopamină, să imbunătăteasca reflexele, să calmeze inima, să trateze insomnia și nevrozele, și să scadă colesterolul și glicemia.

 Maca (Lepidium meyenii)

Maca este o plantă foarte bogată în minerale și substanțe nutritive. Este un adaptogen deosebit de eficient în combaterea oboselii, anxietății, depresiei și în îmbunătățirea performanțelor sexuale la bărbați, datorită calităților sale afrodisiace, tonifiante și energizante.

MacaMaca are capacitatea de a readuce corpul la o stare mai bună de funcționare, într-un mod spontan, ameliorând capacitatea de adaptare a organismului la factorii de stres. Datorită acestei proprietăți remarcabile, Maca nu numai reface echilibrul hormonal, ci și provoacă o reîntinerire a corpului.

Porudesel menționate mai sus por fi achiziționate cu ușurință accesând site-il PERFECTION.ro

Related Posts with Thumbnails
March 22nd, 2015

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*