Top suplimente impotriva căderii părului

Căderea părului este o problemă frecvent întâlnită atât la femei, cât și la bărbați. Această afecțiune poate sugera fie o alimentație nesănătoasă sau un nivel de stres ridicat, fie un deficit de vitamine și minerale. Alte cauze ale căderii părului sunt:  dereglările hormonale, stresul, consumul de alcool, mătreață, bolile autoimune, înaintarea în vârstă sau decolorarea și vopsirea frecventă a părului. Fiecare persoană pierde zilnic aproximativ 50 până la 100 de fire de păr, acesta reprezentând  numărul de fire de păr ce se regenerează zilnic. Un număr mai mare de fire căzute sugerează că suferiți de alopecie și că este necesar să interveniți în tratarea ei.

În momentul în care tratamentele utilizate extern nu dau rezultate, este important să încercăm un tratament intern pentru a combate căderea părului. Astfel, am realizat un top al suplimentelor care va vor ajuta să scăpați de această afecțiune, redându-i părului dvs sănătatea, strălucirea și elasticitatea.

B-complexVitamina B (B6, B7, B9, B12)

Complexul de vitamine B, printre care se regăsesc și biotina și acidul folic, contribuie la transportul hemoglobinei și  oxigenului în corp. Acidul folic, cunoscut și sub denumirea de vitamina B9, îi reda părului aspectul sănătos, grosimea și culoarea, dacă este administrat pe o perioadă de cel puțin 3 luni.

Zinc

Zincul este un mineral esențial pentru prevenirea subțierii și căderii părului. Alte propretati pe care le are zincul asupra organismului este de a facilita sinteza de proteine și vitamine, de a contribui la reproducerea celulară și de a menține echilibrul hormonal. Dacă este administrat constant, acest oligoelement va poate fi un aliat de încredere împotriva căderii părului.

Fier

Studiile au demonstrat că deficitul de fier favorizează subțierea și căderea părului și este una din principalele cauze ale acestei afecțiuni. Fierul este un mineral care nu numai că ajută la combaterea căderii părului, ci contribuie și la producția de celule roșii și la creșterea, regenerarea și oxigenarea părului.

Hair Blend

 Hair BlendHair Blend este un supliment alimentar, cu o compoziție complexă pe bază de extracte din plante medicinale și componente homeopate, care diminuează căderea părului,  cauzată de deficitul de vitamine și minerale, stres, dereglări hormonale, scăderea imunității sau de chimioterapie. De asemenea, acest supliment are rolul de a menține structura firului de păr, de a proteja pielea și unghiile, de a stimula circulația sanguină capilară, de a reduce formarea mătreții și de a detoxifia sângele.

 Ulei de in

În uleiul de in se regăsesc vitaminele A,B, D și E; minerale precum magneziu, calciu, potasiu și fosfor dar și acizi graşi Omega 3, 6 și 9. Poate fi folosit cu succes în consumul zilnic, fiind recomandat a se folosi în stare crudă pe salate, dar și în diverse tratamente benefice pielii, în măști cosmetice sau ca atare prin aplicarea sa pe piele. Uleiul de in presat la rece este un puternic antiviral, fiind folosit cu succes în cure pentru întărirea sistemului imunitar.

 Ulei din nucă de cocos

Uleiul din nucă de cocos este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru îngrijirea părului și pielii, deoarece îmbunătățește structura firului de păr, reduce nivelul de sebum și conferă elasticitate, netezime și strălucire părului. Acest ulei conține proteine esențiale necesare pentru hrănirea părului deteriorat. Prin urmare, este utilizat că ulei de îngrijire a părului, dar și în producția diverselor balsamuri, creme și șampoane antimătreață. Uleiul de cocos este în mod normal aplicat local. Este foarte liniștitor și prin urmare, ajută la eliminarea stresului. Aplicarea uleiului sub formă de masaj la cap ajută la eliminarea oboselii.

 Siliciu

 siliciu organicSiliciul este considerat mineralul vieții având efecte miraculoase asupra organismului.  Siliciul ajută la creșterea naturală și rapidă a părului, menținându-l puternic și strălucitor și contribuie la sănătatea unghiilor și pielii.

 Într-un studiu realizat în 2007, în Marea Britanie, un număr de 48 de femei au luat extract de siliciu organic, într-o cantitate de 10 mg, pe o perioadă de nouă luni. Femeile supuse studiului aveau părul cu firul subțire, degradat și cu tendință spre cădere masivă. La finalul perioadei de nouă luni de cură, la grupul care a luat siliciu organic secțiunea firului de păr s-a mărit considerabil, precum și elasticitatea sa și rezistența la rupere. De asemenea, intensitatea procesului de cădere a firelor de păr a fost redusă considerabil.

Ulei de oregano

Substanța denumită Carvacrol prezență în uleiul de Oregano sălbatic este considerat ca fiind unul dintre cele mai puternice antivirale, antibacteriene și antifungale substanțe obținute pe cale naturală. Uleiul de Oregano poate fi folosit pentru uz extern că ingredient pentru prepararea compozițiilor de îngrijire a părului, în caz de scalp afectat de micoze, în caz de mătreață, iritații ale scalpului,  adăugat în șampon.

Acest ulei esențial reprezintă unul dintre cele mai naturale și eficiente metode de a obține un păr frumos și catifelat.  Se poate amesteca cu un alt ulei natural care se aplică pe întregul fir de păr fără să se atingă rădăcina. Sau ca soluție alternativă, se poate aplica și împreună cu masca de păr preferată. Se lasă să acționeze în jur de 30 de minute, apoi se clateste bine. O altă variantă ar fi aceea că se poate pune câteva picături în șamponul preferat, ajutând la menținerea unui păr frumos, sănătos și puternic.

Produsele pot fi achiziționate cu ușurință accesând site-ul perfection.ro

Related Posts with Thumbnails
March 28th, 2015

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*