Cum tratăm osteoporoza?

           Ce este osteoporoza?

Osteoporoza este cea mai comună boală metabolică osoasă. Afecțiunile osteoarticulare sub forme severe sau ușoare sunt extrem de neplăcute, din cauza durerilor insuportabile. În toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, studiile arată că 3,5 milioane de noi fracturi se produc în fiecare an, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților.

Este posibil să nu realizați că aveți osteoporoză până in momentul apariției unei fracturi sau până când veți observa o schimbare evidentă în postura dumneavoastră. De fapt, unii oamenii pot suferi o pierdere osoasă masivă fără să realizeze acest lucru. Durerile de spate, cauzate de schimbările ce au loc la nivelul vertebrelor, pot fi primul semn că ceva nu este în regulă.

Cauza principală a problemelor osteoarticulare este scăderea cantității de colagen din organism. Așa apare deteriorarea oaselor care devin fragile, demineralizarea lor, care duce la apariția fracturilor. Pe scurt, așa apare osteoporoza. Lipsa colagenului (care acționează precum un ciment care ajută la fixarea mineralelor în oase) predispune la fracturi osoase, intrucât cele mai importante elemente, precum calciu, fosfor și alte minerale lipsesc și ele.

Cu o participare de peste 90%, colagenul de tip I este componentul cel mai important al masei osoase organice. Mulți dintre parametrii osoși moderni sunt fragmente de colagen tip I, eliberate în cursul formării sau resorbției osoase și care ajung în sânge sau urină, unde pot fi detectați. Analiza markerilor specifici de metabolism osos reprezintă un instrument important pentru detectarea precoce a riscului de osteoporoză și pentru monitorizarea eficienței terapiei.

Cum prevenim și cum tratăm afecțiunile osteoarticulare?

Peptidele de colagen sunt o soluție inovatoare și eficientă pentru mușchi, oase, ligamente, tendoane și articulații sănătoase. De asemenea, a fost conceput pentru a îmbunătăți sănătatea musculo-scheletică, pentru combaterea osteoporozei și a altor boli osoase.

Printre beneficii, se enumeră: sprijinirea structurii și funcționarea articulațiilor prin întărirea cartilajului, lubrifierea articulațiilor prin umplerea fluidului sinovial, asigurarea confortului și mobilității articulațiilor, refacerea cartilajului, susținerea matricii osoase (36% din os este alcătuit din colagenul de tip 1 și 3).

Peptidele de colagen mai ajută și la ameliorarea durerilor articulare, la o recuperare eficientă după accidente sau fracture și sunt ideale pentru  problemele reumatice de orice fel.

Cercetările științifice sugerează că un aport zilnic oral de peptide de colagen de 10 g poate avea efecte pozitive asupra articulațiilor și poate atenua durerea și menține mobilitatea. Efectele majore sunt observate asupra durerii asociate activității după suplimentarea cu 3 până la 6 luni.

Studiile in vitro evidențiază efectul pozitiv al peptidelor de colagen administrate de tip I, pe cale orală, cu distribuție a greutății moleculare de 2-10 kDa asupra sintezei matricei extracelulare a colagenului, proteoglicanului și elastinei de către condrocitele din cartilaj. Acest lucru duce la scăderea degenerării țesutului cartilaginos și, în cele din urmă, la reducerea durerii.

            Un număr de studii in vitro și in vivo sugerează că peptidele de colagen administrate pe cale orală (10 g pe parcursul a 24 de săptămâni) pot avea efecte benefice asupra metabolismului osos. Peptidele de colagen stimulează proliferarea osteoblastelor, în timp ce inhibă resorbția osoasă de către osteoclaste. Combinația dintre efecte are ca rezultat creșterea densității minerale și a forței fizice a oaselor.

COLLAGEN PEPTIDES powder, marca Vaida, este un supliment alimentar ce-ți oferă suportul nutrițional necesar pentru structurile osoase în timpul îmbătrânirii. Acesta conține cel mai important tip de colagen ce ajută la întărirea oaselor. Collagen peptides se găsește sub formă de pudră, în varianta de 400 mg. Se administrează o lingură de pudră de colagen zilnic, dizolvată într-un pahar de apă sau suc de portocale, iar pentru absorbție maximă, este recomandat să se administreze pe stomacul gol.

Pentru a comanda Peptidele de Colagen Vaida trebuie doar să dai click AICI sau să apelezi +4 0264 42 69 25(09.00-20.00)

Related Posts with Thumbnails
February 8th, 2019

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*