Uleiul de cocos – un remediu natural uimitor

Uleiul de cocos este un produs care are nenumărate beneficii, acesta fiind extras din fructele palmierului de cocos sau cocotier, un arbore troical cu înalţimi care pot ajunge până la 30 m, având frunze lungi de până la 5 m. Acest arbore produce fructe (nucile de cocos) pe tot parcursul anului. Nucile de cocos coapte sunt decojite iar miezul este lăsat la uscat pentru a se evapora o parte din apă. Odată uscat, acesta se trece printr-o presă, moment în care grăsimea este separată de pulpă. Uleiul obţinut este filtrat cu ajutorul mai multor site, rezultând astfel un ulei fără impurităţi, limpede, dar care păstrează proprietăţile fructului de cocos.

Uleiul de cocos conţine vitamine (vitamina B, vitamina C, vitamina E şi vitamina K, niacina, acid folic), minerale (calciu, potasiu, zinc, magneziu, fier), dar şi grăsimi saturate, monosaturate, polinesaturate, carbohidraţi, fibre, proteine şi zahăruri. Deoarece acest ulei conţine 92% grăsimi saturate, fiind singurul ulei din regnul vegetal cu o concentraţie mare de acizi graşi. Acest ulei este o sursă bogată de acid lauric, acid capric și acid caprilic.

Întrebuinţările uleiului de cocos sunt diverse. Acesta se poate folosi în industria cosmetică, în industria alimentară, dar şi ca produs de curăţare, deoarece proprietăţile acestuia ajuta la curăţarea şi protejarea obiectelor din lemn (redându-le strălucirea), bronz, protejarea produselor din piele, la îndepărtarea gumei din păr, a etichetelor, dar şi a purecilor şi păduchilor, fiind un bun insectifug.

În industria cosmetică, uleiul de cocos, pe lângă mirosul plăcut pe care il are, este şi un produs hidratant, emolient, calmant, nutritiv, antioxidant şi antiinflamator, care contribuie la restaurarea barierei hidro-lipidice. Este recomandat a se utiliza în special pe pielea uscată, deshidratată, aspră, crăpată, prin aplicarea lui imediat după duș, deoarece formează un strat protector şi menţine umiditatea în piele. Se poate folosi de asemenea şi ca protecţie solară, pentru îngrijirea buzelor, îngrijirea şi protecţia părului (în special a părului uscat şi deteriorat deoarece ajută la hidratarea scalpului şi întăreşte firul de păr), dar şi pentru descâlcirea acestuia.

În industria alimentară, uleiul de cocos este ideal pentru prăjit, dar înlocuieşte cu succes untul sau margarina deoarece la o temperatură sub 25 de grade, acesta se solidifică. Alegerea uleiului de gătit este importantă, deoarece trebuie să ţinem cont atât de grăsimile pe care acesta le conţine cât şi de felul în care se prezintă la temperaturi ridicate în timpul preparării alimentelor. Uleiul de floarea soarelui, de soia, rapiţă sau porumb nu rezistă la prăjiri repetate, iar grăsimile conţinute de acestea se transformă în substanţe nocive organismului. Spre deosebire de acestea, uleiul de cocos este mult mai bun, rezistând atât la temperaturi ridicate cât şi la prăjiri repetate, datorită conţinutului de grăsimi saturate. Uleiul de cocos poate fi adăugat şi în cafea, deoarece acest amestec, pe lângă gustul foarte bun, ajută la o mai bună concentrare, atenţie sporită, stimulând creierul şi metabolismul, şi asigură organismului nutrienţi importanţi pentru o bună funcţionare. Acizii graşi din uleiul de cocos sunt procesaţi de ficat, reducându-se astfel nevoia de glucoză și evitând astfel formarea depozitelor de grăsime.

E bine de ştiut că pe lângă toate aceste proprietăţi şi întrebuinţări, uleiul de cocos se face remarcat şi prin capacitatea uimitoare de a lupra împotriva infecţiilor şi bacteriilor care cauzează boli precum HIV, Candida Albicans, gripa, herpes, etc. În plus consumul regulat de ulei de cocos menţine nivelul optim al colesterolului, înlătură stresul, întăreşte imunitatea, reduce riscul apariţiei diabetului zaharat, dar este benefic şi pentru sistemul osos .

Dacă doriți achiziționarea uleiului de cocos, marca Doctor Bio, o puteți face de la colaboratorii Doctor Bio, în România.

Uleiul poate fi achiziționat direct de pe perfection.ro

Related Posts with Thumbnails
June 7th, 2015

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*