Accesorii realizate din suflet

Am pregătit un giveaway pentru cei mici, sau pentru mămicile care doresc să le facă o bucurie copiilor. Detaliile le găsiți mai jos după această poveste frumoasă pe care doresc să o împărtășesc cu voi.

Pe Ana-Maria Matefi am cunoscut-o datorită talentului său deosebit, un talent care m-a făcut să înțeleg ce înseamnă pasiunea pentru creațiile hand-made. De fiecare dată când realizează o jucărie sau un accesoriu văd fiecare secundă petrecută pentru a transforma un fir de ață în ceva cu totul și cu totul special. Este vorba de o poveste frumoasă pe care doresc să o împărtășesc cu voi.

WOW: Când te-ai apucat de croșetat și cum ți-a venit ideea să creezi animale?

Ana-Maria: Am început acum trei ani în septembrie 2015 când am realizat o pereche de papucei pentru bebeluși de tip converse, însă activitatea de croșetat jucării pentru copilași a început în septembrie 2016 când am realizat prima jucărie prin această metodă. Practic această pasiune a apărut din dorința de a-l surprinde pe nepoțelul meu Patrick care era înnebunit după dinozauri, dar avea deja o mulțime din material plastic și nu mai știam cum să îl surprindem. Atunci mi-a venit ideea să caut un model pentru un dinozaur. Îți spun sincer că atunci când am văzut fericirea din ochii lui de copil la întâlnirea cu „Dino” mi-am propus să nu mă opresc aici și încet am început să fac câte o jucărie pentru fiecare eveniment care a implicat copii din jurul meu. Ulterior mi-am făcut și o pagină de Facebook și așa au început încet să apară și comenzile fie prin intermediul paginii fie direct de la cunoștințe sau prieteni. 

WOW: Poți să explici puțin în detaliu despre ce tehnică este vorba? 

Ana-Maria: Amigurumi reprezintă tehnica japoneză de realizare a păpușilor croșetate și umplute cu diverse materiale. Cuvântul “amigurumi” derivă dintr-o combinație de cuvinte japoneze, “ami” care înseamnă croșetat și “nuigurumi” care înseamnă păpușă umplută/îndesată. Amigurumi reprezintă de obicei animale, dar se pot realiza și diverse personaje animate, sau figuri foarte simpatice, folosite în primul rând ca obiecte de decor, dar și pentru cadouri originale. Sunt realizate cu croșeta, pornind de la modele simple care se pot realiza cu totul sau modele mai complexe care se realizează modular, apoi elementele componente se cos între ele și se asamblează. Istoria acestor păpuși este foarte vagă, o ipoteză este faptul că tehnica a fost adusă din China unde păpușile croșetate se realizau încă din cele mai vechi timpuri. În anii ’80 postul național japonez NHK a organizat un show numit “AMI” și astfel nebunia “amigurumi” s-a născut. În 2002 a luat naștere și Asociația Amigurumi care are un rol important în promovarea acestei tehnici.

WOW: Cum îți alegi materialele, trebuie să te orientezi în funcție de model?

Ana-Maria: În ceea ce privește firul din care sunt făcute jucăriile, pot spune că alegerea acestora este în funcție de vârsta copilului. Pentru cei foarte mici, de exemplu un bebeluș, aleg întotdeauna  un fir special care este antialergic, iar pentru cei mai mari folosesc bumbac mercerizat sau bumbac combinat cu acryl. Umplutura este formată din biluțe speciale antialergice.

WOW: Ce te inspiră și ce îți place cel mai mut să reproduci?

Ana-Maria: Cel mai mult îmi plac animăluțele dar pot spune că și bebelușii pentru copii, iar animalul preferat este calul. Dar bineînțeles nu mă opresc aici, încerc să satisfac orice cerere a clienților, fie animal sau personaj din desene animate.Cel mai dificil a fost când o prietenă l-a cerut pe Draco pentru fetița ei. Nu am găsit un model exact nicăieri și astfel am combinat mai multe modele până a ieșit ceea ce își dorea. Pot spune că a ieșit chiar foarte bine. 

CONCURS pentru mămici și copii

Datorită comenzilor pe care Ana Maria trebuie să le onoreze s-a format și pagina de Facebook pentru aceste creații. Puteți vizualiza cu încredere Trikot Bebe. Anul acesta Ana a creat pentru mine o poșetă deosebită pe care am purtat-o ca accesoriu la festivalul Untold și a fost admirată de foarte multă lume. Am decis împreună cu ea să organizez un giveaway pentru cei mici, un ghiozdan foarte drăguț (recunosc că am vrut să îl păstrez) pe care să îl faceți cadou copiilor.

 

Tot  ceea ce trebuie să faceți este să dați like paginii de Facebook 3kot Bebe și paginii de facebook Revista WOW (aveți și aici link-ul direct) precum și să distribuiți postarea prezentă pe pagina de Facebook.  Nu este necesar să lăsați un comentariu. Vom anunța câștigătorul în 4 decembrie și vom reveni ulterior pentru detalii privind intrarea în posesia premiului!

Related Posts with Thumbnails
November 26th, 2018

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*