Primul VW Beetle care merge pe excremente umane

„GENeco…powerd by your waste!”

Bio-Bug, sau cum a fost denumit acest model special a fost convertit pentru a funcţiona pe bază de gaz metan produs de excremente umane. „Buburuza” care este într-o stare perfectă de funcţionare reuşeşte să-şi menţină o viteză maximă de 183km/h. Maşina ecologică are un motor de 2.0l şi poate funcţiona atât pe combustibil obişnuit cât şi pe gaz metan, conform declaraţiilor lui Mohammed Saddiq. Acesta este preşedintele companiei GENeco, din Bristol – Anglia, care este specializată în dezvoltarea unor combustibili alternativi obţinuţi din deşeuri organice.

„La început, gazul nu era suficient de curat, dar am reuşit să-l purificăm datorită proceselor tehnologice. Maşina poate ircula şi folosind combustibil obişnuit, care este necesar oricum pentru a porni motorul. După ce motorul a fost pornit întră în acţiune gazul metan. Dacă nu ştii, vei fi convins că maşina merge pe combustibil obişnuit. Maşina foloseşte un metru cub de gaz bio la aproximativ 9 km”, afirmă preşedintele.

Compania care a dezvoltat acest proiect susţine că o astfel de fabrică ar fi capabilă să asigure combustibilul anual pentru 153.887.680 de milioane de km şi ar reduce  substanţial emisiile de CO2.

Related Posts with Thumbnails
August 12th, 2010

You may also like...

4 Responses

 1. Roger Doger says:

  MASINA PE BESINI, much better

 2. Gogulete says:

  Frumos titlu, m-a facut sa scuip mancarea din gura. Am auzit ca in 5 ani o sa inlocuiasca statiile peco cu tarcuri de batranei pe care ii conectezi la masina dupa ce le dai prune uscate. La început, gazul nu va fi suficient de curat, dar vor reuşi să-l purifice datorită proceselor tehnologice.

  • WOW says:

   @Gogulete, 🙂 Daca vrei pot să schimb titlul. Ce zici de “Maşina care merge cu căcat!” De bătrânei ce să zic, mi-e milă, dar: dacă trebe, trebe…

 3. Antonim says:

  merge pe excremente, nu pe sosea ??!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*