La final de ELectric Castle 2016

Am auzit în aceste zile foarte multe păreri, fie ele pozitive sau negative, cu privire la ediția din acest an a festivalului Electric Castle. Ei bine, la fel ca și ceilalți care au participat am fost și noi printre cei care s-au confruntat cu micile inconveniente cauzate de ploaie. Dar, cel puțin până acum, cred că sunteți de aceeași părere. Putem controla prognoza meteo? Eu zic că nu și trebuie să înțelegem cu toții acest lucru. În ziua 0 când am avut parte de un tur special am văzut multe schimbări pozitive și mi-a plăcut faptul că se dorește ca acest festival să crească și să devină de la an la an mai bun. Faptul că ploaia a cam stricat planurile tuturor este pur și simplu o întâmplare.

Cele cinci zile de festival, dacă numărăm și ziua 0 au adus pe scenă multe trupe îndrăgite. I-am văzut pe islandezii de la Sigur Ros, iar piesele lor s-au potrivit absolut perfect cu vremea capricioasă. Urma și Dub Pistols au făcut un show extraordinar, la fel de impresionant a fost și Horace Dan D pe scena Red Bull. Da, a plouat mult în ziua de sâmbătă când au urcat pe scenă Skrillex. În noroi până deasupra gleznelor și cu pelerinele de ploaie care nu au mai făcut față, lumea s-a distrat, a dansat și a făcut abstracție de tot ceea ce se întâmplă în jurul lor. Bring Me The Horizon și Bastille au fost de asemenea la înălțime, la fel și Gorgon City – foarte apreciată trupa.

„…bagheta magică a acestui festival”

Am scris într-un material anterior faptul că Electric Castle este genul de festival care trebuie trăit și pe zi. Pentru că pe zi vezi ce se întâmplă aici cu adevărat, ce povești se trăiesc aici, pulsul castelului și a vieții din Bonțida – acest sat mic care se trezește parcă în fiecare an sub bagheta magică a acestui festival, activitățile de zi, workshop-uri etc. Lista este lungă și aș putea să vorbesc ore în șir despre fiecare în parte. Se vede foarte clar faptul că organizatorii se străduiesc să ofere o experiență de neuitat, fie ea cu ploaie și noroi, cred că ploaia a devenit un fel de emblemă. Mi-a plăcut foarte mult noul aranjament al scenelor, partea de food court – cu multe bunătăți, deși nu am avut timp să încerc din toate, faptul că a existat zona de lockers. Fashion corner-ul a fost la fel de frecventat ca în fiecare an, îmi place ideea de a promova tinerii designeri de la noi, mi se pare absolut extraordinar să susții acest lucru. Am văzut câteva piese statement și mi-au făcut cu ochiul câteva creații aparținând designer-ului Diana Flore (predomină florile în colecția ei, iar eu ador imprimeurile florale). Tot aici am avut parte de experiența Philips care împreună cu salonul Vestige din Cluj-Napoca au oferit un electric look pentru toate doritoarele și bineînțeles, nu au fost neglijați de această dată nici domnii.

Zonele de chill out au fost foarte drăguț amenajate, dacă avem noroc și vom avea soare la anul, va fi absolut superb să stai în pădure la răcoare, a fost și zona de tech unde a văzut câteva chestii foarte interesante, am testat ochelarii de VR la Vodafone, într-un cuvânt nu ne-am plictisit absolut deloc.

Recunosc mai sunt aspecte la care trebuie lucrat, îmbunătățiri, rezolvarea parcării, transportul (care a funcționat mult mai bine față de edițiile anterioare).Toate acestea se vor face în timp, iar festivalul va deveni cu fiecare ediție mai bun.

Ce să vă mai spun? Bucurați-vă de vară și să ne vedem cu bine la ediția Electric Castle 2017!

Photo credit: @Electric Castle, WOW

Related Posts with Thumbnails
July 19th, 2016

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*