De ce nu se fac filme 3D în România

Sergiu Nicolaescu avea de gând ca unul din ultimele sale proiecte să reprezinte un film 3D, primul de acest gen din România. Regizorul a renunţat la idee constatând că România nu este încă  pregătită pentru producţii de o asemnea avengură.

Sergiu Nicolaescu a mizat tot timpul pe proiecte ample, cu bugete considerabile. Vrea să intre în istorie cu filme care îţi taie răsuflarea astfel că unul din ultimele sale proiecte trebuia să fie un film 3D pe tema Primului sau celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Din păcate, oricât de mult s-a agitat, nu a reuşit să găsească echipa, aparatură, buget şi sustinere în România pentru un asemenea proiect. Iar de vina este, după părerea lui, apetitul celorlalţi regizori pentru cinematografia „minimalistă şi neperformantă”.
“A fost un gând…În momentul de faţă, în România, nu văd decât o mare prăpastie în faţa cinematografiei. Nu vom ajunge niciodată să facem filme 3D când avem o cinematografie minimalistă şi neperformantă.
Cât de mult ai vrea să faci astfel de lucruri, aici… nu se poate. Tinerii regizori nu pot face performanţă în această meserie dacă fiecare este şi scenarist şi operator şi actor şi producător şi distribuitor.
Dacă nu te canalizezi pe un singur aspect, e mai greu să devii celebru. Sunt, în schimb şi câţiva regizori respectabili, profesionişti şi vor reuşi să ajungă nişte nume… dar prea puţini”, a declarat Nicolaescu pentru Ring.

Sursă : Agenţiadepresămondenă.com

 

Related Posts with Thumbnails

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*