Eurovision cu scandal! S-au ascuns adevăratele voturi pentru România?

Ediția din acest an a Eurovision s-a încheiat cu scandal. Românii din Spania susțin că nu l-au putut vota pe Cezar Ouatu, iar din partea Italiei ar fi trebuit să primim 12 puncte, și nu 1 punct conform rezultatelor televotingului afișate de RAI.Pentru prima dată în istoria participării țării noastre din ultimul deceniu la Eurovision, reprezentantul României nu a primit punctaj major din partea Spaniei și Italiei. Românii stabiliți acolo l-au susținut însă pe Cezar sunând la numerele de pe ecran sau trimițând SMS-uri. Ceva s-a întâmplat însă având în vedere că din partea Italiei am primit în final doar un punct, iar de la spanioli nici unul.


Televiziunea italiană RAI a dezvăluit clasamentul realizat pe baza voturilor publicului, România clasându-se pe locul 1 în preferințele telespectatorilor. Cu toate acestea, oficial, din partea Italiei a fost acordat un singur punct și nu 12, așa cum mulți se așteptau.

De vină este însă noul sistem de votare Eurovision. Mai exact, votul publicului cântărește doar 50% din cel final. Alături de opțiunile telespectatorilor se află și cele ale juriului de specialitate. Până anul trecut, se întocmeau două clasamente Top 10, cel al publicului și cel al juriului, respectiv cu punctele 12,10,9,8,7,6,5,4,3,2 și 1. Din cele două clasamente se făcea o medie care era apoi anunțată oficial pe post. Anul acesta, sistemul s-a schimbat radical. Toate piesele intrate în finala au primit câte un număr de puncte, de la 1 la 26, atât din partea publicului, cât și a juriului de specialitate. Astfel, Cezar nu a primit punctaj din partea Spaniei și a Italiei, cel mai probabil, din cauza faptului că juriul de specialitate nu i-a acordat puncte, și nu din pricina unei conspirații la nivel de televoting.
Dan Manoliu, șeful delegației României, mărturisește că așteaptă rezultatele din partea juriului de specialitate. „Deocamdată facem calcule și așteptăm de la EBU să afiseze notele juriului din finală. Indiferent de aceste note, vom cere explicații de la organizatori”, a spus Dan Manoliu, șeful delegației României la Eurovision.

Sursă : Agenţiadepresămondenă.com

Related Posts with Thumbnails
May 22nd, 2013

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*