Evgeni Plushenko la Bucureşti: “Acum două săptămâni m-am operat la genunchi,deja pot să patinez…”

Marţi a avut loc conferinţa de presa dedicată spectacolului Kings On Ice 2012, avându-i în prim plan pe celebrul campion olimpic Evgeni Plushenko şi faimosul violonist Edvin Marton.

Cei doi au dialogat cu jurnaliştii români, Plushenko oferindu-le celor prezenţi detalii atât despre programele pregătite pentru cele două spectacole Kings On Ice din acest an, cât şi despre viitorul carierei sale sportive.
Cea de-a patra editie Kings On Ice va avea loc anul acesta pe 7 aprilie, la patinoarul Mihai Flamaropol din Bucureşti, şi va include două reprezentaţii: de la ora 15:00 şi de la ora 20:00.
Evenimentul este organizat de Amphitrion şi sustinut de OTP Bank. Timp de mai bine de o oră, Evgeni Plushenko şi Edvin Marton au discutat cu jurnaliştii români despre proiectul Kings On Ice, despre performanţele în patinaj artistic, despre intervenţia chirurgicală suferită de Plushenko la genunchi dar şi despre planurile de viitor ale acestuia.


Campionul olimpic a ţinut încă de la început să-i liniştească pe toţi cei care s-au gândit că operaţia recenta îl va ţine departe de gheaţă:  “Acum două săptămani m-am operat la genunchi şi, după cum vedeţi, pot să merg, am început să alerg, pot să patinez…După operaţie, săriturile mele sunt la fel şi, dacă sunt la fel, e suficient, pentru moment!”. Mai mult, Evgeni îşi face deja planurile pentru olimpiada din 2014, de la Sochi, mărturisind că, mai presus de toate, îşi doreşte să schimbe mentalitatea sportivilor din prezent: “Vreau să fac mai mult pentru patinajul artistic şi pentru mine. Aş vrea să schimb modul de a gândi al patinatorilor: să patineze cât mai mult dacă le place competiţia. Mie îmi place competiţia. Am nevoie de atmosferă, de adrenalină. Îmi place să lupt, pe gheaţă sunt un luptător. Am patinat cu mulţi patinatori, reprezentanţi ai câtorva generaţii de acum, dar simt că pot să mai concurez, sunt încă numărul 1. Aş vrea deci să mai merg la o Olimpiadă; ar fi a patra. Nimeni nu a mai făcut asta vreodată. Şi dacă voi fi pe podium în 2014, la Sochi, va fi minunat; dar, evident, eu voi lupta pentru primul loc. Mă voi stradui; voi avea 31 de ani atunci şi nici un patinator nu a mai patinat în competiţii până la vârsta asta…” La rândul său, Edvin Marton a mărturisit că printre surprizele pregătite pentru ediţia din acest an se numără şi câteva compoziţii noi: “Am compus o piesă nouă pentru final. E foarte important pentru mine ca oamenii care vin la spectacol să audă piese noi (…) şi să nu uitam marile hituri din trecut”.
Special pentru finalul întâlnirii, Edvin le-a prezentat celor prezenţi vioara Stradivarius, oferindu-le un scurt moment muzical, în avanpremiera show-urilor din 7 aprilie. Spectacolele Kings On Ice se vor bucura de una dintre cele mai valoroase distribuţii, nenumăraţi campioni alăturându-se deja lui Evgeni Plushenko în cadrul programelor de la Bucureşti.
Printre ei se numără celebrii Brian Joubert, Stephane Lambiel, Surya Bonaly, Fumie Suguri, alături de perechile Ekaterina Bobrova – Dmitri Soloviev,  Vera Bazarova – Yuri Larionov (vice-campioane europene în probele de dans şi perechi de anul acesta) şi Fiona Zaldua – Dmitri Sukhanov, plus noile confirmări, respectiv:  Laura Lepisto, campiona europeană din 2008 şi perechea Ekaterina şi Alexander Chesna, unul dintre cele mai spectaculoase cupluri, renumit pentru acrobaţiile pe gheaţă asemuite unor adevarate show-uri de circ.

Sursă : Agenţiadepresămondenă.com

Related Posts with Thumbnails
March 22nd, 2012

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*