Distincţie şi stil

macallan ice ball1Iubitorii de whisky nu sunt de acord cu introducerea cuburilor de gheaţă într-un whisky cu pedigree deoarece acestea diluează preţioasa băutură pe măsură ce se topesc. Însă, Macallan a găsit o soluţie inovativă de a servi un pahar de whisky la rece. Ei au creat un dispozitiv ce transformă un cub de gheţă convenţional într-o sferă de gheaţă ce încape perfect într-un pahar clasic de whisky, fără să atingă pereţii acestuia, fiind prin urmare departe de căldura corpului uman. Forma sferică pe care o are gheaţa încetineşte procesul de topire, păstrând rece băutura fără a o dilua excesiv. Pentru a transforma cubul de gheţă într-o sferă se utilizează o presă gravitaţională cu 2 plăci masive de cupru foarte bine răcite. Idea nu este una nouă, ea fiind inspirată de tradiţia japoneză de a servi băuturi spirtoase cu sfere de gheţă fabricate manual.

macallan ice ball

text: Lucian Cosma / foto: Macallan

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*