Apple MacBook Air 11 – Mac,Mac,Mac… Toamna se numără bobocii

Vreți să vă spun un lucru? Nu sunt fan înrăit Apple! Îmi plac produsele lor. Cui nu i-ar plăcea? Să fim sinceri,  mulți promovați ideea că Apple face produse urâte și mult prea scumpe pentru oricine întreg la minte și că OSX ar fi nu știu ce navă spațială de sistem de operare greu de învățat, însă… recunoașteți măcar în sinea voastră că vă place designul, că vă place ușurința cu care se lucrează cu un Macbook .

Trecand peste acestea, să studiem puțin varianta de 11.6 inci a noului MacBook Air. Avand în vedere că măsoara 17 milimetri în “cel mai gros punct” al acestuia și are o greutate de doar 1.06 Kg, fiind așadar extrem de ușor pentru un laptop. Și, bineînțeles, cel mai subțire. Este într-adevăr primul laptop cu aceste dimensiuni infime, singurul rival pe care l-ar putea avea din acest punct de vedere ar fi seria de netbook-uri de 11.6 inci, însă nu și la performanță.

Produs MacBook Air 11.6
Grosime 3-17 mm
Lungime 29.95 mm
Latime 19.2 mm
Greutate 1.06 Kg
Carcasa Aluminum Unibody
Procesor Intel Core2Duo 1.4 GHz sau 1.6 GHz
Cache 3 MB
FSB 800 MHz
Memorie RAM 2 GB sau 4GB(optional) DDR3
Frecventa RAM 1066 MHz
Stocare 64 GB sau 128 GB SSD
Grafica Nvidia GeForce 320M 256 MB
Sunet Boxe Stereo
Wireless 802.11 n 2.4 GHz & 5GHz
Bluetooth 2.1 EDR
Conectica 2x USB 2.0, MiniDisplay Port, Audio
Webcam Apple Face Time Camera
Display 11.6 inci / 1366×768 pixeli

Dar ce poți face cu o astfel de configurație? În primul rând browsing pe internet, pe care nici nu mai are rost să îl iau în calcul, filme HD, cel puțin în rezoluția 720p a display-ului, de asemenea nici un fel de problemă, chiar și cele 1080p rulează foarte bine dacă îl veți conecta la un monitor extern prin intermediul unui adaptor desigur de la portul Mini Display Port la DVI de exemplu. Ceva editare foto, din perspectiva puterii de procesare si a calității display-ului nu ar fi nici o problemă, însă la dimensiunea de 11.6 inci va trebui să vă rezumați la 5-10 imagini dacă nu vreți să aveți dureri de cap. Editare filme? Este posibil și acest lucru, și chiar în HD. Am instalat ultima versiune de Final Cut Pro 7 și a funcționat acceptabil (cei doar 2 GB de memorie RAM și-au făcut simțită prezența). Ei bine, din fericire, el nu este conceput pentru aceste tipuri de utilizări, decât în mod cu totul ocazional. Funcția lui principală este aceea de a fi companionul perfect pentru orice alt tip de utilizare office sau multimedia.

SSD-ul de 128 GB permite bootarea în sistemul de operare în doar 12 secunde și oprirea acestuia în mai puțin de 6 secunde. Destul de impresionant nu? Acest timp de pornire/oprire rivalizează chiar cu operațiunea de standby a multor altor sisteme mai puternice.

Presupun că nu vă așteptați ca la dimensiunile lui, Macbook Air 11, să mai dețină și o unitate optică super drive. Iar sistemul de operare? Ei bine, Apple este din nou cu un pas înainte și livrează laptopul cu un stick USB de 8GB, perfect configurat cu Snow Leopard și cu softurile de bază, care înlocuiește complet cele 2 DVD-uri. Foarte bine, instalarea merge mult mai repede datorită acestui lucru, iar SSD-ul ajuta și el la configurarea sistemului de operare, astfel că în aproximativ 20 de minute te trezești în fața ecranului principal cu toate icoanele frumos aranjate în bara de jos.

Acumulatorul de asemenea inclus  permite o navigare de aproximativ 9 ore pe internet cu un nivel de luminozitate redus. Tastatura, care este una dintre cele mai bune, de dimensiuni identice cu cea a MacBook Pro, tastele directionale sunt însă ceva mai mici și mai înghesuite în layout-ul acesteia. În rest, ce să mai zic, astept ziua în care acesta va fi probabil al doilea sau al treilea laptop pe lângă cel de lucru, pe care să îl iau cu mine atunci când nu vreau să obosesc ducând geanta de 3-4 kilograme.

Sursa:
Playtech.ro

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*