HP Veer 4G un telefon mic … prea mic [REVIEW]

Pentru cine nu este la curent cu noile fusiuni din lumea telefoniei mobile, HP a achiziționat cu ceva timp în urmă compania Palm, rezultând o serie nouă de telefoane și dispozitive, evident sub marca HP. Unul dintre acestea este HP Veer 4G. Un telefon micuț, care îmi aduce într-un mod surprinzător aminte de prima generație de telefoane mobile cu touch screen.

Pentru început, telefonul este extrem de simpatic. Compact, cu o formă cât se poate de cunoscută, mai ales pentru cei care au deținut în trecut un telefon Palm, acum HP. Veer este un telefon mic, nu există nici-un dubiu în privința acestui aspect. 84 x 54.5 x 15.1 mm, dar cu o greutate destul de mare pentru o asemenea dimensiune, adică 103 grame. Materialul fososit pentru carcasa telefonului este un plastic ABS rezistent cu o textură destul de placută și surprinzător de rigid.

Sub display există o suprafață destinată gesturilor, lucru uzual pentru cei de la Palm în trecut, iar aceasta pot spune că am găsit-o extrem de folositoare în anumite cazuri. Totusi, dacă telefonul se deschide din greșeală în buzunar, există riscul să acceseze ceva aplicații, dar este și un mijloc extraordinar de a fi atenționat că ai un mesaj în căsuță sau ai pierdut un apel telefonic, pe lângă faptul că este extrem de util în timpul navigării meniului pentru executarea de comenzi rapide.

Pe partea stângă a telefonului găsim un buton de volum, fizic, rigid la atingere, și el, ca și tastatura fiind destul de încăpățânate, având nevoie de ceva presiune asupra butoanelor pentru a ridica sau micșora volumul în cască. În parta diametral opusă a telefonului, pe partea laterală dreaptă avem parte de ceva mai multă activitate. Aici avem ceva mai mult de explicat, având în vedere că Veer deține un port propietar ce servește la mai multe lucruri odată.

Cablul de incarcare și conectare cu PC-ul sau laptopul dumneavoastră este practic un magnet, destul de puternic care prin intermediul unor pini se conectează la portul propietar,aproximativ ca și cablul de alimentare de la un laptop Apple. Iar același principiu se aplică și jackului de 3.5mm pentru ascultarea de muzică și eventuala folosire a acestuia ca și hands free.

Pe spatele telefonului găsim o cameră de 5 Megapixeli, dar vă sfătuiesc să nu vă lăsați impresionați de rezoluția acesteia. 5 Megapixeli nu înseamnă nimic fără un software care să îi ghideze și mai bine zis fără o lentilă separată. 2592х1944 sunt aproape zero în momentul în care fotografia este pixelată. Totuși în condiții de lumină ideală, fotografia va ieși bine, dar, va necesita ceva ajustare în photoshop sau ce utilizați acasă, instantaneul fiind în 99% dintre cazuri supraexpus.

Chiar dacă este micuț, asta nu înseamnă că nu este un telefon puternic. Un element demn de menționat, având în vedere că are ca sistem de operare WebOS 2.1.2 și sub carcasă ascunde un procesor Scorpion de 800MHz si 512 mega ram. Pentru ceva așa de mic, este impresionant cam câtă putere de procesare deține,  dar puterea nu reprezintă atât de mult, mai ales pentru aceia dintre voi care stau cu orele pe Twitter sau Facebook, acestea dovedindu-se imposibil de descifrat în anumite cazuri, factor datorat mărimii ecranului. Un display de doar 2.6” nu este tocmai indicat pentru browsing, iar experiența este vizibil lezată de acest facor “minion”, unde mai adăugăm și rezoluția precară a acestuia de 320 x 400.

Meniul telefonului este plăcut. Intuitiv, ușor de reținut, simplu și extrem de rapid. Printr-o singură atingere totul se deschide instant. Scroling-ul prin meniu este constant, iar interfața nu este încetinită în nici-un caz. Mai mult, chiar și cu trei aplicații deschise în fundal nu am întâlnit nici-o încetinire a acestuia, spre deosebire de Palm Tre 2, care avea o afinitate față de acest lucru, iar câteva noi opțiuni au fost adăugate pentru a face utilizarea și mai placută. Probabil cea pe care mulți care doresc acest telefon o să o folosească este Staks. Aceasta îți permite să pui într-un singur morman virtual mai multe “card-uri”, fiind mai ușor după să le accesezi dacă dorești. Just Type este și ea o altă nouă găselniță pentru webOS, iar eu unul m-am îndrăgostit de acesta. Printr-o singură apăsare de buton intri direct în meniul de mesaje și poți redacta cu ușurință un mail fără să mai deschizi tastatura. Pe lângă asta, poți să cauți cuvântul pe Google, Wikipedia sau în telefon, ceea ce nu am întâlnit până acum decât în aplicații dedicate pe iOS sau Android.

Calitatea convorbirilor este destul de bună. Convorbirea este clară, casca redând destul de bine vocea interocutorului, fără zgomot de fundal sau alte sunete, dar din nefericire microfonul lasă mult de dorit. Se înțelege nevoia de a minimaliza aspectul, dar o antenă mai puternică ar fi putut salva multe dintre aceste situații. Iar dacă folosiți telefonul pe speaker o să aveți surprize și mai mari, sunetul rezultat fiind înfundat și cu mici pocnituri.

Cu toate plusurile si minusurile insirate mai sus, HP Veer nu este un telefon rau, doar ca se adreseaza unui segment de piata, care intamplator nu este prea bine definit. Vrea sa faca de toate, dar nu stie exact ce. Veer este un telefon mic. Prea mic pana si pentru o doamna uneori, dar, este si un telefon puternic.

 

 

Sursa:
Playtech.ro

 

Related Posts with Thumbnails

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*