iPhone 4S [MINI-REVIEW]

iPhone 4S este aici! După mai bine de un an de aşteptări, anticipări şi zvonuri, am pus mâna în sfârşit pe al cincilea telefon de la Apple. Chiar dacă s-a apelat la acelaşi design din generaţia precedentă pentru exterior, Tim Cook & co. ne asigură că în interior avem de a face cu ceva complet diferit. Având în vedere că iPhone 4S nu este atât de diferit faţă de iPhone 4, nu voi discuta în amanunt despre fiecare element în parte. Voi pune în schimb accentul pe lucrurile complet noi sau diferite.

Avem de a face cu aceeaşi construcţie din sticlă şi oţel, practic neschimbată de la iPhone 4. Atât protecţia display-ului cât şi spatele telefonului sunt în continuare destul de fragile, însă graţie acestor panouri de sticlă, 4S reuşeşte să rămână unul din cele mai arătoase terminale mobile de pe piaţă. Singurele diferenţe notabile se găsesc pe partea de design a antenei, care a fost regândită pentru a evita problemele de semnal. Apple a introdus în noile telefoane atât receptor de semnal pentru reţele GSM, cât şi pentru CDMA, un lucru bun pentru americani, însă complet inutil în restul lumii.

Probabil cea mai mare diferenţă faţă de telefonul precedent o va face noul procesor dual core Apple A5, care a debutat odată cu iPad 2. Deşi a trecut mai bine de un an de la lansarea lui iPhone 4, acesta nu dădea semne de oboseală, iar noul 4S este în teorie mult mai rapid. În practică însă, aceste îmbunătăţiri de vitezăa nu sunt atât de sesizabile. Momentan nu sunt foarte multe aplicaţii care să beneficieze de puterea sporită a noului procesor, iar probabil cea mai mare diferenţă se vede în cadrul utilizării aplicaţiei pentru camera foto.

Aceasta  porneşte aproape instant, iar realizarea de poze succesive a devenit acum o realitate, deşi noile imagini sunt captate la o rezoluţie mai mare (8 megapixeli). Că tot am ajuns la capitolul cameră, pot spune că aceasta este probabil cea mai vizibilă diferenţă între iPhone 4S şi predecesorul său. Nu numai că imaginile sunt mai mari, însă calitatea la care acestea sunt stocate este uimitoare. iPhone 4 a fost lăudat tot timpul pentru fotografiile pe care le făcea, iar 4S l-a detronat fără drept de apel. O diferenţă notabilă se poate observa şi în cadrul filmărilor, noua cameră putând capta imagini în mişcare în rezoluţie Full HD.

Singurele diferenţe care au rămas de analizat în cadrul iPhone 4S sunt vitezele de internet şi bateria. Intenetul a fost într-adevăr mai rapid, însă diferenţa s-a văzut mult mai bine pe 3G. Dispunând de un procesor mai rapid, paginile sunt randate mai repede, iar antena de telefonie poate atinge în teorie viteze de 14.4 Mbps, în funcţie de operator şi acoperire. Din păcate, bateria este puţin dezamăgitoare.  Nu este la fel de slabă ca în cazul telefoanelor cu Android precum HTC Sensation, însă procesorul dual core pare să fi avut un impact negativ asupra duratei de viaţă a acesteia. În continuare telefonul va putea să funcţioneze fără probleme o zi, în condiţii de utilizare normala, însă a doua zi va necesita cu siguranţă o încarcare. Camera pare să fie unul din consumatorii principali de energie, aşa că ţineţi minte asta când vreţi să plecaţi în locuri în care nu aveţi la dispoziţie prize.

Concluzia este că iPhone 4S reuşeşte să continue lanţul lansărilor de succes ale companiei Apple, fiind unul din cele mai bune terminale mobile de pe piaţă la ora actuală.  Chiar dacă nu inovează la fel de mult ca predecesorul său, cele câteva elemente care îl diferenţiază sunt cu adevărat importante. Din păcate pentru Apple, cei care au deja un iPhone 4 nu vor găsi destule noutăţi pentru a cumpăra noul 4S.

Sursa:
Playtech.ro

Related Posts with Thumbnails
November 3rd, 2011

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*