Kingston DT Ultimate G2 – Mai nou, mai mare, mai rapid

Nu am să insist la modul extrem pentru un stick USB, vă spun de pe acum. Nu am să scriu o polemică despre vitezele extraordinate pe care le are USB 3.0 sau despre capacităţile fantastice pe care le deţine un stick USB. Spun încă, pentru că nu cred ca va fi vreodată, cel puţin nu în următorii 10 ani vreun fel de aliniere al acestor standarde. Avand în vedere că preţurile la ambele tipuri de dispozitive, HDD-ul şi memoria de tip Flash sunt în scădere continuă, iar capacitatea acestora creşte exponenţial însă odată cu acestea creşte şi nevoia utilizatorului pentru spaţiu de stocare extern, eu rămân la HDD-urile externe din acest punct de vedere.

Stick USB Kingston DT Ultimate G2 64 GB Kingston DT Ultimate G2 32 GB
Capacitate 64 GB 32 GB
Cerinţe Sistem cu port USB 3.0 Sistem cu port USB 3.0
Compatibilitate USB 2.0 Da Da
Culoare Alb+Argintiu Alb+Argintiu
Carcasă Plastic Rezistent Plastic Rezistent
Garanţie 5 ani 5 ani
Dimensiuni 73,7×22,2×16,10 mm 73,7×22,2×16,10 mm
Greutate 20 grame 20 grame
Compatibilitate OS XP (SP2, SP3), Vista, Win 7 XP (SP2, SP3), Vista, Win 7

Kingston este unul dintre producătorii cu renume în domeniul memoriilor Flash, fie ele stick-uri USB sau memorii RAM sau chiar şi SSD-urile mult îndrăgite însă mai puţin accesibile. Să trecem însă la subiectul articolului nostru, Kingston DT Ultimate G2. Poate că v-aţi dat seama de unde vine G2, mai exact de la generaţia a doua. Prima generaţie era ceva mai lentă, în pachetul acestuia exista un cablu în Y pentru a sustrage mai mult curent din porturile USB şi de asemenea atingea temperaturi ceva mai ridicate datorită acestui fapt. Versiunea a doua, G2, rezolvă toate aceste probleme.

Din punct de vedere al vitezei G2 este cu mult peste prima versiune. Ce este mai interesant e că în comparaţie cu vitezele precizate de producător pentru varianta a doua, rezultatele obţinute pe sistemul de test, sunt mai bune.

Discutia despre preţ este una generală. Întrebarea rămâne acum dacă merită sau nu cumpărat un astfel de stick. Aici decizia depinde de fiecare dintre voi, aveţi nevoie de o capacitate atât de mare, sau de o viteză atât de ridicată? Având în vedere că preţul pentru modelul de 64 GB este undeva la 620 Lei iar pentru varianta de 16 GB este de 219 Lei, eu personal aş prefera o capacitate mai redusă, cea de 16 GB pentru a beneficia de o viteza ridicată şi de dimensiuni mai reduse iar pentru restul informaţiilor aş folosi un HDD extern pe E-SATA, mai ales că preţul pentru 320 GB este undeva la 200 Lei.

Sursa:
Playtech.ro

Related Posts with Thumbnails

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*