Mouse-ul literalmente digital de la Apple: Magic Trackpad

Ce au în comun iPod Touch, iPhone şi MacBook Pro, exceptând firma care le produce? Tehnologia Multi-Touch. Toate cele 3 dispozitive amintite mai devreme, dispun de un ecran sau suprafaţă sensibilă la atingere, toate mai puțin desktop-urile. Utilizatorii de sisteme iMac sau PowerMac nu au avut până acum un dispozitiv care să înglobeze această tehnologie. Apple a lansat recent Magic Trackpad şi, cu toate că acesta seamănă cu un mousepad mai deştept, dispozitivul este de fapt o suprafaţă de lucru ce dispune de toate avantajele pe care le are o tabletă grafică.

Pentru cei obişnuiţi cu MacBook Pro sau cu MacBook-urile şi noua tehnologie a acestora implementată în trackpad, Magic este cea mai bună alegere. Şi nu spun asta sub formă de reclama, dar dispozitivul chiar poate înlocui un mouse cu uşurinţă. L-am cumpărat cu un mouse, mai exact noul mouse Magic de la Apple şi, surpriză, uneori Magic Trackpad conferă mult mai multe avantaje decât bătrânul mouse cu care mulţi dintre voi sunteţi obişnuiţi. Asta nu înseamnă că în secunda doi, după ce aţi citit aceste cuvinte trebuie să aruncaţi mouse-ul la gunoi, nu … doar că, uneori conferă nişte avantaje şi permite o acţiune directă şi tactilă cu mediul de lucru.

Dispozitivul în sine este exact ceea ce Apple ne-a obişnuit până acum. Un aspect minimalist, simplu de înţeles şi mai ales… mic şi ascultător. O suprafaţă de aluminiu acoperă spaţiul de lucru, iar tot trackpad-ul este înclinat, pentru o experienţă mai ergonomică. Ca şi design, aceasta seamănă cu noua tastatură Bluetooth de la Apple. Unghiul şi aspectul fiind conceput ca aceasta să se îmbine perfect cu perifericul mai devreme menţionat. Magic Trackpad este exact ca trackpad-ul de pe MacBook Pro, doar că mai mare. Cu o suprafaţă mai mare cu aproape 80% faţă de alte dispozitive asemănătoare, este cel mai mare trackpad Multi-Touch făcut de către Apple. Aşa că utilizatorul are la dispoziţie chiar mai mult loc pentru a face operaţiuni gen scroll, swipe, pinch sau rotate, iar experienţa de navigare pe internet sau interacţiunea în Photoshop uneori este mult mai fluentă decât în momentul în care utilizezi un mouse.

Magic Trackpad funcţionează folosind tehnologia Bluetooth, aşa că nu trebuie să vă bateţi capul cu un cablu iritant care dictează unde trebuie să lucraţi. Odată ce conectaţi Magic Trackpad cu Mac-ul dumneavoastră, acesta este surprinzator de repede recunoscut de sistem, iar raza de lucru recomandată este de 10 metri. Totuşi, se poate „stoarce” un maxim de 12/13 metri, dacă între trackpad şi sistem nu apar obstacole.

Sfat: Este indicat să ai versiunea OSX 10.6.4 pentru ca Trackpad-ul să fie recunoscut instant de către Leopard. În cazul în care nu aveți această versiune, un software update este imperios necesar.

În esenţă, Magic Trackpad este un trackpad de MacBook Pro mai mare. Cu o suprafaţă click-abilă şi suport Multi-Touch, are o varietate de gesturi implementate şi este foarte bine protejat împotriva transpiraţiei. Element care, în momentul de faţă, face multe alte touchpad-uri absolut inutilizabile, după câteva ore de lucru.

Verdict:
Poate in locui un mouse? Depinde de preferinţe. Dacă eşti obişnuit cu trackpad-ul de la laptopuri şi nu prea interacţionezi cu „şoarecul”, atunci este ideal pentru tine. Ceea ce am descoperit noi, este că este un dispozitiv destul de util atunci când foloseşti un Mac Mini, ocupând puţin spaţiu şi oferind o interacţiune directă cu sistemul de operare prin intermediul gesturilor. Plus că este multitouch, astfel îl poţi utiliza ca o tastatură. În final se merită? Preţul de 69 de euro nu este atât de ridicat, iar timpul de răspuns şi ergonomia acestuia sunt un plus. Pentru cei care lucrează în Phototoshop acesta este mana cerească, având în vedere că îl poţi folosi ca pe o tabletă grafică. Per total experienţa este în funcţie de utilizator, dar, părerea nostra este că acest dispozitiv, chiar dacă pentru unii ar putea fi un simplu moft, îi poate realmente ajuta pe alţii.

 

Sursa:
Playtech.ro

 

Related Posts with Thumbnails
August 14th, 2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*