Samsung Galaxy S II – Telefonul suprem cu Android?

Deși piața nu duce lipsă de terminale mobile cu Android, Samsung a învățat mai multe despre acest sistem de operare și a încorporat în Galaxy S II cam tot ce se putea. Este însă destul pentru a fi încoronat ca device-ul cu Android suprem?

Daca ar fi să ne luăm după specificațiile tehnice… cu siguranță. Avem de a face cu un procesor dual core ARM Cortex A9 care rulează la frecvența de 1.2GHz, cu un cip grafic Orion Mali-400MP GPU, 1 GB RAM, 16 sau 32 GB memorie internă cu posibilitate de expansiune prin card Micro SD, WiFi b/g/n, Bluetooth 3.0 și lista poate continua. Ideea este că Samsung a inclus tot ce se putea în acest dispozitiv, în limitele permise de lansarea lui la un preț competitiv.

Telefonul m-a uimit, în special datorită faptului că este foarte ușor. Cântărește 116g, fiind sensibil mai ușor decât telefonul meu de zi cu zi (iPhone 4, care cântărește 137g). Pe lângă asta, este FOARTE subțire. Este incredibil cum cei de la Samsung au reușit să includă asemenea specificații tehnice într-un design atât de elegant.

Odată pornit telefonul, am fost uimit din nou, însă de data aceasta de display-ul imens de 4,3 inci. Acesta este probabil unul din cele mai luminoase display-uri asupra căruia mi-am aruncat privirea, tehnologia Super AMOLED Plus oferind culori stridente și luminozitate mare. De asemenea, aș zice că este primul telefon mobil al cărui display a reusit să se confunde cu restul carcasei, culoarea neagră afișată fiind aproape perfectă. Din pacate, culorile sunt de multe ori false, anumite nuanțe fiind greu de distins pe acest display. Ba, mai mult, modul în care se văd anumite imagini sau clipuri lasă mult de dorit, din cauza modului în care sunt afisate culorile. Luminozitatea și stridența sunt aparent mai importante pentru Samsung decât afișarea unor culori naturale.

Odată ajuns în meniul sistemului de operare Android 2.3.3 Gingerbread, am fost întâmpinat de interfața TouchWizUI. Aceasta include șapte ecrane pe care pot fi puse diverse widget-uri și aplicatii și un app launcher propriu care este împărțit pe pagini. Trebuie să recunosc: am fost plăcut surprins de viteza acestui telefon, fiecare atingere reușind să fie transpusă în acțiuni fără nici un fel de lag. Acest lucru se poate observa în special în cadrul tastaturii on-screen, care a răspuns fără nici o problemă tuturor comenzilor. Aș putea să spun că este cea mai bună tastatură on-screen pe care am folosit-o până în prezent, asta în principal datorită dimensiunii ecranului, care nu este nici prea mare, nici prea mic, dar și datorită faptului că avem de a face cu o suprafață tactilă de calitate.

Pentru că telefonul mobil devine din ce în ce mai mult principala sursă de internet a multora dintre noi, este normal ca un browser capabil să fie inclus în astfel de device-uri. Ei bine, clasicul browser pentru Android, bazat pe motorul WebKit, nu dezamăgește și reușește să randeze totul frumos și rapid. Aici se vede superioritatea hardware a acestui telefon. Galaxy S II este probabil cel mai rapid device mobil pe care am testat vreodată internetul până în prezent. Totul se încarcă imediat, inclusiv continutul Flash. Cei care au nevoie de aplicații pot apela cu încredere la Android Market, unde se găsesc o mulțime de utilitare și  jocuri, atât gratuite, cât și pe bani.

Am tot vorbit despre funcții ceva mai avansate alte telefonului, însă nu am adus în discuție până acum capabilitățile media oferite de Galaxy S II. Ei bine, acesta este un capitol la care nu avem multe de reproșat. Telefonul poate reda material HD până în rezoluția 1080p, poate reda fișiere audio în majoritatea formatelor populare și include radio, o funcție pe care mi-aș fi dorit să o găsesc și în device-urile Apple.

Cei care vor să modifice sau să prelucreze materialele video sau foto înregistrate pe acest device pot folosi editoarele incluse în telefon, foarte asemnătoare cu iMovie, respectiv Photoshop mobile, care își fac treaba fără probleme.

Am tot vorbit despre tot felul de funcții de internet și media, însă am ignorat complet experiența pe care Galaxy S II o oferă ca telefon. Ei bine, am lăsat această parte spre sfarsit pentru că nu am avut nimic de reproșat. Apelurile au fost clare, cel de la capatul „firului” recepționând întotdeauna semnal clar, fie că era vorba de microfonul intern al telefonului, fie de cel de pe căști. Nici măcar aplicația de mesagerie text nu a cauzat probleme. Ca telefon, Galaxy S II pur si simplu functioneaza si inca foarte bine.

Toate acestea fiind scrise, a venit vremea să vorbim și despre baterie, care nu reușește să iasă din tiparele altor device-uri cu Android. Cu folosire pentru apeluri vocale, puțin internet, ascultat de muzică și câteva sesiuni de Angry Birds, abia dacă a reușsit să mă țină bateria o zi întreagă. Sunt sigur că cineva care are nevoie de mai mult internet poate cu ușurință să descarce acest telefon complet în mai puțin de o zi de lucru normală. Din fericire, exista posibilitatea încărcării prin USB, ceea ce înseamnă că utilizatorii de Galaxy S II nu vor trebui să poarte încărcătorul după ei dacă au un PC în apropiere.

Sursa:
Playtech.ro

 

Related Posts with Thumbnails
June 20th, 2011

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*