Samsung Galaxy S4 – prezentare de produs [Preview]

Am așteptat cu entuziasm lansarea noului Galaxy S4 din mai multe motive. Am sperat să fie un produs simplu, eficient şi, în același timp, complet diferit faţă de orice alt gadget pe care l-am întâlnit pânp acum. Cei de la Samsung au fost mai destul de previzibili însă.

Galaxy S4 in cifre

Noul Samsung Galaxy S4 este un smartphone cu dimensiuni de 136,6 x 69,8 x 7,9 milimetri şi 130 grame. În comparație cu Galaxy S III, predecesorul modelului lansat ieri,  avea 136,6 x 70,6 x 8,6 milimetri şi 133 grame. Având în vedere diferența infimă de dimensiune şi greutate, mărirea diagonalei panoului de la 4,8 inch la 5 inch în noul model este cu siguranță ceva remarcabil. În plus, același panou Super AMOLED a făcut acum saltul de la 1280 x 720 pixeli şi 306 ppi la 1920 x 1080 pixeli şi 441 ppi.

În încercarea de a suporta o gamă cât mai mare de frecvenţe LTE la nivel global, noul Galaxy S4 va veni în mai multe configurații hardware. Din acest motiv pe site-ul producătorului la procesor este trecut un quad core tactat la 1,9 GHz și un SoC cu 8 core-uri tactat la 1,6 GHz. Per ansamblu, chipsetul preponderent în piața pare să fie unul proprietar, intitulat Exynos 5 Octa 5410 şi ajutat de un PowerVR SGX 544MP. Camera de pe spate este de 13 megapixeli şi camera frontală se va rezuma la doar 2 megapixeli. În condițiile în care ambele camere vor fi capabile de filmări Full HD și vor fi dotate cu senzori BSI pentru o performanţă sporită în condiții de lumină scăzută  puține lucruri ar fi de reproșat la acest capitol.

Pe partea de conectică va veni cu un modul WiFi a/b/g/n/ac si cu Bluetooth 4.0. Va integra un senzor GPS compatibil în egală măsură cu GLONASS. Va suporta de asemenea atât MHL 2.0 cât și NFC. O adiție interesantă este includerea unui modul infraroșu prin intermediul căruia vă puteți folosi telefonul ca pe o telecomandă universală.

Galaxy S4 – Funcții avansate

Fără să ne așteptăm Samsung, ca de fiecare dată, dă clasă multor telefoane din piață prin intermediul unor funcții software avansate. Astfel de funcții avansate pot dezavantaja vânzările unui telefon dacă nu sunt implementate foarte bine sau pot consuma prea multă energie dacă nu au fost optimizate cum se cuvine. În condițiile în care bateria din Galaxy S4 este de 2600 mAh și bateria unui S3 este de 2100 mAh este de înțeles că autonomia nu va fi probabil mult mai bună în comparație cu modelul de acum un an.

Dual Camera te capturează cu camera frontală şi te inserează într-o poză sau într-un film în ce zonă a cadrului iți dorești. Sound and shot iți permite să imortalizezi o poză cu câteva secunde de sunet.Drama Shot iți face automat mai multe expuneri şi-ți generează un colaj din cele mai impresionante imagini. Eraser scoate oamenii în mișcare din poze.

Air View, o funcție care la Note 2 funcționa cu S Pen, la Galaxy S4 funcționează permiţându-ţi să ții un deget aproape de ecran pentru a face preview la imagini. S Translator este un translator proprietar cu suport pentru 9 limbi și funcție de text to speech. Deși un translator bun este imposibil să nu funcționeze online, S Translator suportă offline 3000 de afirmații simple împărțite pe diverse domenii și scenarii.

Adapt Display ajustează în timp real calitatea imaginii afișate, prin modificarea culorilor, a saturației și a contrastului în funcție de activitățile pe care le întreprindeți pe telefon. Story Album crează automat, din doar câteva atingeri, albume cu coperte, diverse aranjamente și imagini. Pentru un element sport de poveste în fiecare album puteți insera și linii de text. Cu ajutorul lui Samsung Homesync conectat la TV, un gadget lansat în urmă cu câteva săptămâni, poți face imagini și filme în deplasare și cineva să le cada acasă.

S Voice Drive te ajută să-ţi folosești telefonul printr-o interfață optimizată atunci când te afli în mașină. Vine cu navigație,  îți oferă informații legate de vreme, te ajută să apelezi pe cineva sau să-ţi auzi mesajele, toate fără a-ţi lua atenția de la drum.  Ecranul de la noul S4 merge și cu mănuși – S GloveSamsung Hub te ajută să faci achiziții dintr-un magazin virtual centralizat. Samsung Knox te ajută să-ţi creezi două tipuri de utilizator pe un telefon, unul pentru muncă şi unul pentru viaţa personală şi să ai un zid virtual între cele două care să-ţi asigure securitatea datelor în oricare scenariu. Group Play te ajută să redai aceeași melodie prin până la 8 dispozitive, în același timp și  în cazul unei configurații audio 5.1, îți permite să asociezi un telefon fiecărui canal. Samsung Smart Scroll/Pause îți pune pe pauză un clip video în momentul în care nu te uiți la el și începe din nou să-l redea când ai revenit.

Husa S View Cover vine cu un mic ecran prin care poți vedea informații sau poți răspunde la apeluri fără să deschizi coperta. Aplicația de Windows, Samsung Smart Switch, te ajută să faci tranziția de la orice telefon la un Galaxy S4 printr-o operațiune banală de genul Backup/Restore.

Pentru prima parte a prezentării cam atât, va urma şi o parte de review cu detalii legate de funcționalitate şi alte aplicații pe care Samsung le-a inclus în Galaxy S4.

Sursa:
Playtech.ro

 

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*