8 Martie sărbătorit la Iulius Mall

Prezentare Rita Muresan, Iulius Mall Cluj, 8 martie 2010

De 8 Martie doamnele şi domnişoarele s-au simţit extrem de răsfăţate cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Femeii. Spectacolul de ieri a încheiat cu succes campania prin care doamnele şi domnişoarele au avut şansa să câştige unul dintre cele 3000 de premii puse în joc de organizatori. Ziua de 8 Martie a adus în prim plan un show inedit, prin prezenţa extraordinară a designerului Rita Mureşan, o figură emblematică în lumea modei, o personalitate extraordinară care ne-a prezentat două dintre colecţiile sale, ambele dedicate celor două personalităţi care au plecat mult prea repede, Michael Jackson şi handbalistul Marian Cozma.

În avanpremiera evenimentului de ieri am avut ocazia să aflăm mai multe detalii de la creatoarea celor două colecţii, în cadrul conferinţei de presă organizate de Iulius Mall în incinta cefenelei Starbucks din mall-ul menţionat.

Proaspăt reîntoarsă de la Milano Fashion Week Rita Mureşan ne-a împărtăşit ultimele viziuni artistice în materie de fashion, dominate în principal de un stil pop până la rock şi glam, idee pe care şi-a construit şi ea colecţia dedicată starului Michael Jackson. Colecţia se caracterizează prin folosirea materialelor în culori vii sau deopotrivă închise, accesorizate cu diferite elemente precum strasuri, paiete şi pălării şi a fost denumită simbolic „Tribute To Michael Jackson”. A doua colecţie semnată Rita Mureşan a fost prezentată în premieră la Cluj, în incinta Iulius Mall, fiind denumită „Angels”, o colecţie care deşi nu se încadrează în vreun stil anume doreşte să promoveze anti violenţa şi să tragă un semnal de alarmă asupra unui fapt pe care din păcate îl întâlnim extrem de des în zilele noastre. Această colecţie din urmă a fost dedicată handbalistului Marian Cozma, decedat în urma unui tragic eveniment petrecut anul trecut şi de care creatoarea a fost extrem de apropiată.

În continuare, Rita Mureşan ne-a împărtăşit viziunile şi planurile sale de viitor unde se încadrează şi deschiderea unei Academii de Modele, prin care să poată învăţa tinerele domnişoare aspirante la această meserie tot ceea ce trebuie să ştie pentru a se putea prezenta la un casting internaţional, creatoarea însăşi fiind un fost model care a câştigat titlul important de Miss România în anul 1993.

În ceea ce-i priveşte pe tinerii designeri, Rita Mureşan ne-a împărtăşit faptul că în România există foarte multe tinere talente, multe dintre ele nedescoperite din simplul motiv pentru că nu se studiază suficient în acest sens, iar studenţii care termină facultatea de design sunt destul de slab pregătiţi pentru a face faţă unei astfel de provocări. Moda nu înseamnă doar desenul după care realizezi un model, trebuie să practici această meserie într-un atelier adevărat pentru a-i putea deprinde secretele şi pentru a învăţa, pentru că la urma urmei să devii designer înseamnă în permanenţă să înveţi şi să te poţi adapta. În acest sens tinerii designeri nu sunt destul de tare susţinuţi pentru a reuşi să se lanseze şi pentru a progresa. „Am întîlnit tineri care realizează desene extraordinare, dar în mimentul în care sunt puşi în situaţia de a pune în practică ceea ce au desenat nu ştiu să o facă, practic nu ştiu să realizeze o creaţie după propriul desen pe care îl fac”, declara creatoarea care a mai adăugat şi faptul că de multe ori din lipsa unei practici adecvate, tinerii nu pot face diferenţa între tipurile de material pe care ar trebui să-l folosească.

Deşi ar fi putut deveni un criminalist desăvârşit, Rita Mureşan a ales calea modei şi a ales să rămână dacă nu pe, cel puţin, lângă podium în calitate de creator. În încheiere, creatoarea declara „Am studiat criminalistica, iar în 1993 am câştigat titlul de Miss România. Atunci profesorul meu a spus că România a câştigat „o Miss”, dar a pierdut un viitor criminalist”.

Pe lângă colecţiile consacratului designer, am putut admira şi colecţiile aparţinând magazinelor din Iulius Mall.

Galerie foto:

Related Posts with Thumbnails
March 9th, 2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*