A IV-a ediţie a BEST Engineering Competition la Cluj

Organizaţia studenţească BEST Cluj-Napoca organizează cea de-a IV-a ediţie a competiţiei inginereşti pentru studenţi BEST Engineering Competition, în perioada 6-9 decembrie 2010, în Universitatea Tehnică.


BEST Engineering Competition (BEC) reprezintă faza locală a competiţiei inginereşti destinate studenţilor Universităţii Tehnice. În cadrul acestui eveniment aceştia vor avea ocazia de a-şi folosi atât abilităţile tehnice cât şi capacităţile creative într-un mediu extracurricular, lucrând in echipă. Această ediţie se va desfăşura pe parcursul a patru zile, cuprinzând o prezentare BRD, două competiţii cu subiecte propuse de companiile partenere, P&G și EBS,  şi două competiții organizate de BEST (Team Design si Case Study). Evenimetul va incepe luni, 6 decembrie de la ora 15:00 cu un Case Study organizat de BEST Cluj-Napoca. Marti, 7 decembrie, se va continua cu o prezentare BRD de la ora 12:00, iar mai tarziu de la ora 13:30 va avea loc cea de-a doua competite BEST, Team Design.Zilele de miercuri, respectiv joi sunt destinate competitilor oraganizate de companiile partenere: miercuri de la ora 10:00 se va desfasura competitia EBS Romania, iar joi de la ora 12:00 competitia P&G.

Inscrierile se vor face pe site-ul evenimentului bec.bestcj.ro in perioada 25 noiembrie-5 decembrie, iar studentii pot aplica pentru mai multe competitii

Case Study se referă la rezolvarea teoretică a unei probleme de management sau unei situaţi conflictuale, pe baza informaţiilor oferite de organizatori şi bineînţeles a cunoştinţelor şi a culturii generale acumulate. Competiţia de tip Team Design constă într-o problemă tehnică pe care echipele trebuie să o rezolve într-o perioadã de timp limitată, folosind doar resursele care le sunt puse la dispoziţie. Rezultatul competiţiei va fi un dispozitiv care să îndeplinească cerinţele problemei propuse. Câştigătorii acestor două competiţii se vor califica la faza regională RoBEC  (Regional BEC), organizată de BEST Chisinau, unde vor concura cu caştigătorii unei competiţii similare din Bucureşti, Iaşi, Braşov, Timişoara şi Chişinau. Respectiv, câştigătorii RoBEC vor merge mai departe la faza europeană EBEC (European BEST Engineering Competition), organizată de BEST Instanbul, unde vor concura cu participanşi din toata Europa. Faţă de anii precedenţi va avea loc prezentarea BRD și cele două competiţii organizate de companiile partenere, P&G si EBS. Participanţii au ocazia de a interacţiona direct cu reprezentaţii companiilor şi de a lucra în echipă astfel încât să îndeplinească cerinţele sugerate de companii.

Înscrierile se vor face pe site-ul evenimentului bec.bestcj.ro iar studenţii pot aplica pentru mai multe competiţii.

BEST-Board of European Student of Technology este organizaţia europeană a studenţilor din domeniul tehnic înființată în 1989 la Grenoble. În acest moment sunt grupuri locale BEST in 89 universităţi din 30 de țări Europene. Grupul local Best Cluj-Napoca a fost înfiinţat în anul 1995 și reprezintă Universitatea Tehnică Cluj-Napoca în cadrul organizației europene. În România mai sunt înca 4 grupuri locale în fiecare mare centru universitar: Braşov, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara. Printre scopurile organizaţiei noastre se numără asigurarea unei educaţii complementare studenţilor din domeniul tehnic, sprijin în cautarea unui loc de munca şi în dezvoltarea carierei încă din primii ani de facultate şi implicarea în sistemul de învatământ european. Pentru mai multe detalii puteţi contacta coordonatorul evenimentului, BEST Engineering Competition ediţia, a IV-a Lucian Nerţan  la numărul de telefon 0747.214.138 sau e-mail: luciannertan@gmail.com sau vizitați site-ul evenimentului: bec.bestcj.ro.

BEST Cluj-Napoca
Str. Constantin Daicoviciu Nr. 15, Bloc turn, Cam. 708
400020 Cluj-Napoca, jud. Cluj
C.P. 821 O.P. 12
România
www.BESTcj.ro

Related Posts with Thumbnails
December 3rd, 2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*