Domeniul Șureanu, investiție privată cu potențial mare

Cu câteva săptămâni în urmă am avut ocazia să vizităm domeniul schiabil Șureanu, situat în Munții Șureanu, situat între vârful Șureanu cu o altitudine de 2.059 metri altitudine și vârful PĂTRU cu altitudinea de 2130 metri altitudine. Domeniul include și  vârful Aușel cu o altitudine de 2.009 metri altitudine și vârful Curmătura cu altitudinea de 1809 metri. Auzisem lucruri bune despre această zonă astfel că ne-am decis să ne urmcăm într-o dimineață răcorasă în mașină și să plecăm cu echipa într-o mică eventură de o zi, pentru a descoperi acest loc. 

Apres ski Ada

Puțină ceață ne-a întâmpinat de dimineață

Puțină ceață ne-a întâmpinat de dimineață

Am ales ruta convenabilă pentru noi dinspre Sebeș – barajul Oașa, pe DN 67C, apoi pe drumul care merge spre dreapta, pe lângă lacul de acumulare pe DJ 704. Drumul de la Sebeș până la barajul Oașa este frumos și sălbatic și te îndeamnă să admiri peisajul și să apreciezi frumusețea țării noastre. De la barajul Oașa, drumul merge, așa cum am menționat, pe lângă lacul de acumulare, nu este ca în palmă dar este accesibil.  Vom trece de Mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei, o stațiune de pensiuni care se află aproximativ la 4,5 km de domeniul schiabil, vom trece și de stațiunea Poarta Raiului, care se află la 1,2 km distanță de domeniul schiabil și vom ajunge la fața locului. Până nu ajungi sus pe platou, nu realizezi unde te afli, dar puteți să ne credeți că merită din plin. Peisajul este superb! Poate de aceea a fost și denumită „Elveția estului”. 

Pârtiile cu un total de aproximativ 11.473 de metri sunt pentru toate gusturile, de la cele roșii cu o înclinație moderată la cele albastre pentru cei mai puțin experimentați, dar am descoperit și o pârtie neagră pentru iubitorii de senzații. Mai mult, lățimea pârtiilor permite și pasionaților de powder să se aventureze la o bine meritată tură de freeride. Coborârea din golul alpin de la 2.010 m se poate face așadar și prin pădure.

Soare pentru după amiază

Alb de poveste

Soare pentru după amiază

Soare pentru după amiază

La baza teleski-ului Șureanu se află Apres Ski Ada, cu o varietate de băuturi și cu gustări. Am descoperit în meniu chiar și celebrul „Jägertee”, pe care am avut ocazia să îl degustăm pentru prima dată într-o escapadă în Austria. Atenție însă, consumul de alcool pe pârtie trebuie să fie moderat, pentru că siguranța este pe primul loc. Am savurat aici un vin fiert bun și o cafea și am plecat bineînțeles în explorarea pârtiilor. Pentru momentele de pauză puteți alege și celelalte apres ski-uri, Ana sau Curmătura unde puteți să vă relaxați înainte de a porni din nou pe pârtie.

Domeniul schiabil Șureanu are un potențial de dezvoltare și ar merita susținut. Împreună cu alte resorturi de ski de la noi din țară și domeniul schiabil Șureanu va contribui cu sigurnață la promovarea zonelor turistice și a pârtiilor dedicate sporturilor de iarnă.

Toate detaliile legate de pârtii, prețuri practicate pentru ski-pass cât și informații relevante pot fi accesate cu ușurință pe pagina oficială:

http://www.schisureanu.ro/

a consemnat: Teodora Ciocănea

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*