Ajută-ţi prietenul! O campanie antidrog iniţiată de Lions

Campania socială antidrog „Ajută-ţi prietenul” se află la prima ediţie şi se desfăşoară în perioada 20 aprilie 15 iunie 2010

Ajută-ţi prietenul! O campanie antidrog iniţiată de Lions

Pentru că drogurile au devenit o realitate crudă, dar cu care ne confruntăm din ce în ce mai des, Cluburile Lions din Cluj-Napoca au demarat o campanie socială, care să aducă în atenţia tinerilor subiectul drogurilor şi consecinţele consumului acestora şi are rolul de a-i sensibiliza şi de a le oferi aşadar o viziune cât mai clară asupra acestui pericol. Noutatea pe care o aduce această campanie se manifestă prin dorinţa de a promova lupta antidrog printr-o campanie originală şi neconvenţională respectiv prin implicarea interactivă a tinerilor din Cluj-Napoca. Campania „Ajută-ţi prietenul” îşi propune să refelecte asupra acestei probleme de ordin social în ceea ce priveşte consumul de droguri la tineri şi se adresează totodată şi cadrelor didactice cât şi părinţilor tinerilor, părinţi care trebuie să ştie, să recunoască şi să-şi ajute copilul dacă este cazul.

Drogurile ne influenteaza viata…

…iar cei care le consuma, renunta la ea.

Daca ai un prieten dependent de droguri, ajuta-l sa afle cum poate iesi din situatia sa.

Ajuta-ti prietenul. Campanie antidrog.

Programul campaniei se desfăşoară între 20 aprilie şi 15 iunie 2010 şi conţine mai multe evenimente dedicate acestei lupte împotriva unui  fenomen care ia amploare şi care se poate extinde – consumul de droguri, iar în această perioadă vor avea loc dezbateri şi discuţii interactive atât la liceele cât şi la universităţile din Cluj. Campania aduce în prim plan şi un concurs de idei cu titlul „Mesajul meu antidrog” la care tinerii se pot înscrie şi pot concura pentru cele trei premii. Concursul este structurat pe două categorii, anume, lucrări grafice  şi lucrări video realizate de elevi şi studenţi. Premiile pentru fiecare categorie de vârstă şi fiecare secţiune de creaţie au fost structurate pe trei nivele, locul I – 500 Euro, locul II – 300 Euro şi locul III – 150 Euro.

Ca şi modalitate de a le arăta acestor tineri ce înseamnă o realitate ţesută din droguri şi o viaţă dusă într-un continuu declin, Teatrul Naţional din Cluj-Napoca ca găzduit ieri, 29 aprilie, o piesă de teatru intitulată „HELL”,  adpatare după Lolita Pille de către regizorul Chris Simion. Acest spectacol a fost premiat cu PREMIUL DE EXCELENŢĂ de Agenţia Naţională ANTIDROG la GALA Partenerilor Antidrog din decembrie 2006, care a vut loc la Ateneul Român.

Despre piesa de teatru „HELL”

„Hell” este un spectacol de teatru modern care spune povestea unor tineri consumatori de droguri, e „o poveste de dragoste dincolo de droguri, bani si viaţă de noapte”.

HELL nu este un drog, nu se baga in vena, nu se trage la liniuţă. HELL este un spectacol de teatru care spune povestea celor ce o fac.

“Buna.
Sunt o japiţă.
Sunt tânără, extrem de bogată,frumoasă şi foarte rafinată.
În agendă am 500 de numere de telefon la care nu sun niciodată.
În loc de creier…am un card de credit.
În loc de nas… am un aspirator.
În loc de inimă…n-am nimic.”

Acestea sunt primele replici din piesa care este transpusă printr-un concept regizoral absolut extraordinar. Fiind un spectacol de teatru modern care se foloseşte de mijloace scenice precum cuvântul, arta video, coregrafia şi muzica are un singur scop principal, să te mişte  nu să-ţi placă. Pe scenă, patru tineri, copii de bani gata, îşi schimbă existenţa profitând din plin de droguri, sex şi viaţa de noapte în cluburi de fiţe. Pentru scurt timp, doi dintre ei, Hell (Antoaneta Cojocaru) şi Andrea (Cristi Iacob) se îndragostesc. Viaţa lor capătă un sens, le dă euforia pe care „prafurile“ nu le-au dat-o niciodata. De frica însă, se despart şi revin la vechile vicii. „Liniuţele“ prizate acum nu mai au nici o putere. Scenă după scenă, „Hell“ zbârleşte pielea audienţei. Mama lui Hell (Adriana Trandafir), tatăl (Orodel Olaru), prietenele Chloe (Gabriela Iacob) şi Sibylle (Ela Ionescu), Gabriel Fatu în rolul de peşte, te aşteaptă să îi cunoşti. Oricând destinul lor, poate fi al tau!

Campania continuă începând cu 1 mai cu Cupa Lions Antidrog care presupune un campionat interşcolar de fotbal şi un concurs de majorete care va dura până pe 31 mai, iar pe 4 iunie va avea loc decernarea premiilor pentru concursulk „Mesjaul meu antidrog”

Ajută-ţi prietenul! O campanie antidrog iniţiată de Lions

Vă vom ţine la curent cu detalii pe durata desfăşurării acestei campanii care trebuie să ne sensibilizeze şi în acelaşi timp să lanseze un semnal de alarmă asupra unui fenomen căruia îi pot cădea pradă cu uşurinţă tinerii, iar rolul nostru atât ca presă cât şi ca persoane este să mediatizăm această campanie şi să ne implicăm pentru a încerca să ajutăm la producerea unei schimbări.

Related Posts with Thumbnails
April 30th, 2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*