Jean Michel Jarre a transformat Sala Polivalentă

După o pauză de mai bine de șase ani, cunoscutul artist Jean Michel Jarre a oferit un spectacol de senzație publicului prezent la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Concertul face parte din renumitul turneu mondial “ELECTRONICA”, care a început în Anglia în luna octombrie. Al doilea volum al albumului, “Electronica 2: The Heart of Noise”, a fost lansat în primăvara acestui an prin Sony Music International. Concertele Jean Michel Jarre sunt cunoscute pentru spectacolul extraordinar pe care îl oferă, iar artistul nu a dezamăgit niciodată. Primul album, Oxygene 1 a fost lansat în 2 Decembrie 1976 și a reprezentat momentul de cotitură în acest gen de muzică. La aniversarea a 40 de ani de la lansare, Jean Michel Jarre pregătește un nou album, Oxygene 3, care va fi lansat chiar pe 2 Decembrie 2016.

Jean Michel Jarre Electronica

Concertul de la Sala Polivalentă, care a devenit un tărâm fabulos dominat de lumini spectaculoase, a adus în atenția publicului piesele de pe ultimul album al artistului, Electronica, dar am avut plăcerea să ascultăm și piese consacrate de pe albumele Oxygene 1 lansat în 1976 sau Equinoxe, lansat în 1978.

Pionier al acestui trend în puternică ascensiune, muzica electronică, Jean Michel Jarre a dus acest gen pe culmile succesului la finalul anilor 70, reușind, la vremea respectivă, o vânzare de peste 80 de milioane de albume la nivel mondial. Mai mult, el a pus bazele acestui tip de spectacole live, atât de îndrăgite în ziua de azi.

Artistul a lucrat pentru albumul Electronica cu artiști celebri, precum Rone, Pet Shop Boys, Primal Scream, E.S., Julia Holter, Gary Numan, Jeff Mills, Peaches, Siriusmo, Yello, The Orb, Sebastien Tellier, Hans Zimmer, Cyndi Lauper and Christophe, pe care Jarre i-a ales în mod special pentru a desăvârși cele două volume care constituie acest album.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.