Se apropie TIFF 2010

Cea de-a noua ediţie TIFF va avea loc în perioada 28 mai-6 iunie la Cluj-Napoca şi promite să aducă o mulţime de pelicule de excepţie pe marile ecrane

TIFF 2010

În cei opt ani de existenţă, TIFF a devenit nu numai un brand recunoscut în România în special pentru calitatea programelor prezentate şi pentru organizarea excelentă, dar şi pentru atmosfera extraordinară şi multitudinea de evenimente organizate. Seminarile şi workshop-urile dedicate tinerilor, competiţile de film şi creaţie, concerte şi petreceri până în zori de zi au făcut din TIFF nu doar un festival de film, ci un eveniment cultural de mare valoare.

Ca şi un scurt review înainte de începerea festivalului vă reamintim câteva evenimente importante ce vor avea loc.

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, reprezintă una dintre cele mai spectaculoase surprize pe care TIFF a pregătit-o publicului cinefil, prin proiecţiile în aer liber din Piaţa Unirii, sub numele Ursus Open Air.

Inaugurarea Ursus Open Air air ce va marca de altfel şi deschiderea oficială a ediţiei din acest an al TIFF, va avea loc pe 28 mai 2010, cu premiera filmului “Soul Kitchen, o producţie de excepţie sub semnătura lui Fatih Akin. Pe întreaga durstă a festivalului, spectatoii vor fi răsfăţaţi cu alte titluri importante precum: “Baarìa”, în regia  italianului Giuseppe Tornatore, film nominalizat la Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin, preyentând o poveste amuzantă şi melancolică despre iubirile, visele şi deziluziile unei întregi comunităţi din provincia Palermo a secolului trecut. “Haeundae”, regizat de Yun Je-gyun, prezintă povestea dramatică în care  o populară destinaţie de vacanţă, Haeundae, va fi lovită de un tsunami, în acest prim „disaster movie” produs în Coreea de Sud. Vom mai vedea şi  “Road, Movie” al lui Dev Benegal, povestea lui Vishnu, un tânăr plin de viaţă, nerăbdător să scape de afacerea tatălui său, care primeşte misiunea de a vinde un vechi camion unui muzeu local, misiune ce va însemna o călătorie plină de peripeţii prin mijlocul deşertului.

Microbiştii dar şi fanii celebrului jucător de fotbal Ferenc Puskas vor putea urmări un documentar în regia lui Tamas Almasi despre marele căpitan al echipei maghiare din anii ’50, care a învins sărăcia, a trecut prin Cel de-al Doilea Război Mondial şi Revoluţia din 1956 şi va ajunge atacantul celebru în toată lumea al echipei Real Madrid. Vom mai putea viziona şi filmul “Declaraţie de dragoste” în regia lui Nicolae Corjos, un fel de “Love Story” românesc, dar extrem de bine cotat prin anii 80, datorită numelor sonore care se regăsesc în acest film, Teodora Mareş şi Adrian Păduraru, Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu-Botez şi Adela Mărculescu .

Cei ce vor dori să vizioneze un film în Piaţa Unirii vor plăti preţul de 5 lei, iar capacitatea locaţiei va fi de 900 de locuri.

În plus, miercuri, 2 iunie, începând cu ora 18.30, Opera Naţională Română din Cluj-Napoca va găzdui proiecţia eveniment a celebrului film “Dracula” de R. Tod Browning, cu un acompaniament live al cvartetului Arcadia care va interpreta muzica special compusă pentru film de compozitorul Philipp Glass.

Până la deschiderea oficială a festivalului din acest an vă vom ţine la curent şi cu alte detalii, vă vom spune cu siguranţă ce surpriye vă mai aşteaptă, deci staţi pe aproape.

Related Posts with Thumbnails
May 14th, 2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*