Vinurile bune se servesc în localuri prietenoase

Cei pasionați de licoarea parfumată din struguri care ne încântă papilele gustative au ocazia să participe pe 16 Februarie 2016 la o degustare de vin care va avea loc în incinta The Office Wine Bar în Cluj-Napoca.

Vinurile pe care vom avea ocazia să le degustăm sunt: Smerenie, Cabernet Sauvignon Premiu, Drăgaica Roşie şi Rusalcă Albă.

Și pentru a nu vă ține în suspans până la desgustare, puteți afla mai multe detalii despre vinuri prin scurta descriere oferită mai jos.

Smerenie este un vin intens colorat în roşu-violaceu, echilibrat, corpolent şi catifelat. Aromatic, dezvoltă uşoare tente de fum de tămâie împletite armonios cu note de vişine supracoapte. Un vin fin, învăluitor, excelent pentru consumul imediat, dar şi cu reale capacităţi de învechire în sticlă. Un vin august, cu un caracter gustativ foarte prietenos, ale cărui arome, rar întâlnite într-un vin românesc, invită la meditaţie. Pentru acest cupaj inedit s-au folosit trei soiuri de vinuri roşii de la Crama Oprişor: Shiraz, Pinot Noir şi Dornfelder. Fiecare dintre vinurile folosite a fost maturat în baric de stejar.

Cabernet Sauvignon-ul de la Oprişor spune mai mult despre aşezare decât se poate reda în cuvinte. Aduce laolaltă zile de blestem, de ger şi caniculă, cu zile în care niciun om cu mintea întreagă nu ar părăsi Oprişorul. Tumultuos, ardent, bogat, inteligent, convingător, învăluitor, parfumat precum un colţ de Rai şi săţios cât îi stă bine „vinului de înţelepciune”, aura acestui Cabernet de autor nu-l depărtează de pecetea pusă unui vin de terroir. Este haina pe care şi-o îmbracă Oprişorul când iese în lume.

Drăgaica Roşie este un vin creat din patru soiuri roşii importante din via Oprişorului: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz. În Drăgaica Roşie se îmbină supleţea Pinot Noir-ului cu forţa Cabernet Sauvignon-ului, catifelarea Merlot-ului şi picanteria Shiraz-ului. Echilibrat, armonios, cu nuanţe intense şi plăcute ce dezvoltă arome de prune uscate, coacăze, lemn puţin ars şi ciocolată cu lapte. Este potrivit scopului pentru care a fost creat: asocierea cu preparatele gastronomice. Dar să nu-i refuzăm dreptul de a fi consumat de plăcere la o întâlnire amicală, căci supleţea şi uşoara-i moliciune îl fac mai mult decât atrăgător.

Vă prezentăm cupajul soiului Rusalcă Albă, un vin alb complet care îmbină fructuozitatea şi personalitatea Chardonnay-ului cu fineţea şi aroma Sauvignon-ului, la care se adaugă onctuozitatea şi vioiciunea Riesling-ului, aşezate pe o structură bine echilibrată de Pinot Gris. Este un vin vioi, proaspăt şi armonios, cu o aromă intensă şi plăcută ce îmbină parfumul fin de flori de primăvară cu mineralitatea specifică zonei.

Pentru mai multe detalii privind evenimentul puteti accesa pagina de facebook:

https://www.facebook.com/events/126016684450980/

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.