Festivalul de vin și gastronomie începe la Cluj-Napoca

La finalul acestei săptămâni începe unul dintre cele mai așteptate evenimente de sezon. Festival de vin și gastronomie, aflat la prima sa ediție, va avea loc în Cluj-Napoca la restaurantul ROD, Calea Turzii nr.160, și promite să aducă în atenția celor interesați 19 producători de vin din România și Republica Moldova printre care putem să amintim: Domeniul Vlădoi, Crama Gîrboiu, Jidvei, Crama Oprișor, Gramma, Casa de Vinuri Cotnari, Corcova, Crama Fort Silvan, Crama Bachus, Moșia de la Tohani, Casa de Vinuri Ștefănești, Crama Rătești, Crama Dealul Dorului, Nachbil și Chateau Vartely. De asemena, la acest eveniment vor mai fi prezenți și bucătari de renume din zonă, dar și producători tradiționali de brânzeturi, mezeluri și miere, precum și membri ai OSR, Organizația Somelierilor din România, cei din urmă fiind de altfel și partener oficial al festivalului.

În cadrul acestui eveniment deosebit vor avea loc mai multe sesiuni de masterclass cu tematici diverse

În cadrul primei ediții a Festivalului de Vin și Gastronomie vor avea loc patru sesiuni de masterclass-uri cu următoarele tematici: „ Influența baricurilor de stejar în maturarea vinurilor”, susținut de Mihail Manolache, vom afla informații despre „Vinul roșu: plăcere, echilibru, sănătate. De la tehnică la artă –  susținut de Răzvan Demian, duminic vom putea afla mai multe despre „nițiere în arta degustării vinurilor. Asocierea vinurilor cu mâncare” – susținut de Marian Timofti, președintele OSR 2011, sau un masterclass deosebit de interesant despre vinurile rose și revenirea acestora în trend, masterclass susținut de Laszlo Veiszenbacher, vinificator la Crama Fort Silvan.

Festivalul vine bineînțeles și cu o parte de degustare, toți cei care vor fi prezenți și vor dori pe lânga taina vinului bun să descopere preparate atent gătite o vor putea face desigur. Programul evenimentului este sâmbătă 17 septembrie 2016, între orele 12:00-22:00 și duminică 18 septembrie, între orele 12:00-20:00. Accesul se va face în baza unui bilet care poate fi achiziționat în ziua evenimentului, prețul este de de 75 lei și include degustarea oricărui sortiment de vin (din cele peste 100), cât și a preparatelor atent gătite de bucătarii festivalului.

 

Related Posts with Thumbnails
September 15th, 2016

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*