Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – cea mai reușită ediție

După cum am menționat și în comunicatele anterioare, unul dintre cele ma așteptate evenimente din acest an, Festivalului de Toamnă al Economiei Germane, a avut o ediție absolut spectaculoasă în acest an. Lumea a venit încă din după amiaza de vineri la cortul special amenajat în Piața Unirii pentru a savura o bere alături de prieteni sau de colegii de muncă. Dacă în ultimii ani prezezența la acest festival nu a fost atât de numeroasă, ei bine, de această dată lumea s-a arătat mult mai interesată de activități, dezbateri și programe culturale.

Aproape 18.000 de oaspeți, peste 6.000 de litri de bere, 2 tone de carne, 5.500 metri de wursti, 3.000 de bucăti din celebrii covrigi bavarezi Bretzel. Acestea sunt cifrele în urma celor trei zile de poveste ale #Herbstfest2017- Festivalul de Toamnă al Economiei Germane. Evenimentul a avut loc weekendul trecut (29 septembrie- 1 octombrie), în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

A șasea ediție a Festivalului a fost cea mai reușită de până acum, consideră organizatorii. „Sunt foarte mulțumit de ce am reușit în acest an. Per ansamblu, binențeles, pentru că au fost și scăpări, mai sunt și mecanisme la care trebuie să lucrăm pentru a fi complet eficiente. Satisfacția vine însă din faptul că am adus elemente noi, care au făcut conținutul festivalului mai variat, adaptat valorilor germane și totodată caracteristicilor unui oraș universitar, cultural, cu un mediu economic performant și dinamic”, a menționat Florin Sabou, vicepreședintele DWNT și CEO Bielomatik Romania, unul dintre partenerii principali ai festivalului.

Vă aducem aminte, în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest2017 au fost organizate 4 dezbateri publice, pe teme de politică, învățământ, economie și cultură, la care au participat nume grele din toate domeniile: ambasadorii Cord Meier-Klodt și Emil Hurezeanu, ex premierul Dacian Cioloș, jurnalistul Moise Guran, fostul negociator-şef al României cu UE Vasile Pușcaș, președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane- AHK Dragoș Anastasiu,  europarlamentarul Daniel Buda, omul de afaceri Daniel Metz, și mulți alții. Festivalul de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest a fost organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – DWNT şi Avalon Events, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj, al Universității Babeș Bolyai și al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane- AHK.

Related Posts with Thumbnails
October 4th, 2017

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*