Fostul Cinema Republica = Cinema Florin Piersic

Evenimentul care a avut loc aseară începând cu orele 18 a marcat ianugurarea cinematografului clujean, cinematograf care poartă numele celui mai mare actor român – Florin Piersic. Și spunem pe bună dreptate cel mai mare actor român, pentru că publicul care a venit să-l vadă a fost extrem de numeros Oamenii care nu au avut acces în noua sală a cinematografului s-au îngrămădit însă în fața clădirii înfruntând frigul pentru a obține poate un autograf de la „Mărgelatu”.

Ținându-se de promisiunea făcută doar cu o seară înainte, în cadrul unei emisiuni televizate, Florin Piersic a venit la acest eveniment pe un cal superb, despre care a spus ulterior pe scenă „Ăsta e un cal de tracțiune mă, foarte frumos, cu niște copite cât frigideru`. Abia m-am urcat pe el, da  ce fericit am fost când m-am dat jos!”, afirma actorul. În ceea ce privește numirea cinematografului cu numele său, Piersic s-a adresat soției și i-a spus „Draga mea, de azi nu mai dormi cu un mare actor în pat. Mâine dimineață când te trezești o să ai lângă tine un cinema”, a spus actorul, ceea ce a stârnit evident râsete din partea publicului.

Deși oboseala acumulată în ultimele zile și-a spus cuvântul, actorul a vorbit despre evenimentele importante din viața sa, despre aprecierea față de cei ce au venit în sală ca să-l sărbătorească și nu în ultimul rând, mulțumiri adresate celor care au înfruntat cele aproape -10 grade pentru a vedea actorul care le-a marcat tinerețea, dovedind așadar că Florin Piersic este un personaj actual. După terminarea spectacolului, Florin Piersic a fost pur și simplu copleșit de lumea care a dorit să se fotografieze cu el.

Azi Florin Piersic împlinește 75 de ani, o vârstă pe care nu numai că nu o arată fizic, dar nici nu se teme să o rostească. Cei ce vor să-l vadă în elementul său, pot viziona piesa „Străini în noapte”, care va avea loc pe scena Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Related Posts with Thumbnails
January 27th, 2011

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*