Neversea lansează S.O.S Cazino!

O campanie frumoasă cu un puternic spirit cultural trebuie susținută. Ne-am bucurat nespus de mult să aflăm de inițiativa susținătorilor pentru salvarea clădirii care a găzduit în vremuri trecute Cazinoul din Constanța. Este o inițiativă bine venită  care se dedică recunoașterii acestui simbol de la malul Mării Negre, Cazinoul din Constanța. 

Simbol al celui mai mare port al României, Cazinoul de pe faleza orașului a a fost ridicat în perioada 1904-1910 la iniţiativa regelui Carol I și este construit stil în Art Nouveau sub influența cosmopolitană a cazinourilor din epocă. 

Organizatorii festivalului NEVERSEA au ales să se implice în acest frumos demers alături de Primăria municipiului Constanța, demarând “S.O.S Cazino”, o campanie prin care inițiatorii doresc să pună în valoare această clădire simbol a României, dar și să contribuie la procesul de salvare a clădirii. Prima etapă din proiectul de reabilitare a capodoperei este conservarea, iar lucrările vor începe la finalul lunii Septembrie și vor fi finalizate până pe 14 noiembrie. EDY CHEREJI, Director de Marketing și Comunicare NEVERSEA menționa în comunicatul oficial faptul că pe lângă ceea ce doresc să ofere în cele patru zile de festival doresc să își lase amprenta și asupra comunității dincolo de festival. „Ne-am dorit să fim inițiatorii dar și catalizatorii unei campanii care să pună în valoare orașul Constanța, iar obiectivul ales în acest sens este una dintre clădirile simbol ale României, Cazinoul din Constanța”, a precizat Edy Chereji.

„Vreau să le mulțumesc celor de la NEVERSEA pentru implicare dar și persoanelor publice care au crescut în Constanța și care susțin această campanie. Sper ca prin ceea ce se naște astăzi, să reușim să atragem lângă noi cât mai mulți sustinători ai proiectului de salvare, conservare, restaurare și, în final, de redare a acestui simbol, Constanței și României”, a precizat primarul municipiului Constanța DECEBAL FĂGĂDĂU.

În această campanie deosebită s-a implicat partenerul de tradiție al festivalului Neversea, care susține cauza printr-o donație de 10.000 de Euro. 

Este important ca astfel de acțiuni să contribuie la valorile culturale de la noi și este cu atât mai mult o inițiativă frumoasă pentru că are la baza un festival aflat la a doua ediție, dar care promite să crească și să ne uimească de la an la an prin astfel de inițiative.

Related Posts with Thumbnails
June 20th, 2018

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*