ELECTRIC CASTLE 2015 prezintă THE PRODIGY

Aprilie 2015: Cea de-a treia ediție a festivalului ElectricCastle confirmă, astăzi, prezența pe scena principală a evenimentului a legendarei trupei THE PRODIGY. Britanicilor li se alătură, ca noi confirmări, A.Skills & Krafty Kuts, Eskmo, Woralks, Sattelite, Tesco Disco și Silent Strike.

THE PRODIGY sunt unul dintre cele mai importante nume din industria muzicală care au ajuns în România, în ultimii ani. Considerați părinții rave-ului, cariera lor de peste 25 de ani s-a bazat doar pe „muzică fără compromisuri”, trupa sfidând încă de la început orice regulă, schimbând percepții și reușind să intre definitiv in istoria muzicii moderne.

The Day is My Enemy”este cel mai recent album, lansat oficial în urmă cu 3 zile, după 6 ani de așteptare; acesta găsește Prodigy în formula Liam Howlett (fondatorul trupei), Keith Flint și Maxim, celor trei alăturându-se în showurile live (cum va fi și cel de la Electric Castle) și alți muzicieni. Fanii și criticii consideră că este unul dintre cele mai bune albume din întreaga lor carieră, iar Liam Howlett declara în urmă cu puțin timp că prin acest album doresc să zguduie industria muzicală actuală deoarece aceasta este„plată și fără personalitate”. În jurul acestui nou album va fi construit și show-ul pe care Prodigy îl va susține la EC 2015.

Până când „They Day is My Enemy” își va confirma succesul și în vânzări, Prodigy are peste 25 de milioane de albume vândute în întreaga lume. Chiar și fără a fi un fan al muzicii electronice, oricine poate recunoaște ușor hit-uri precum „Firestarter”, „Smack My Bitch Up”, „Out of Space” sau „Breathe”. E un semn că, în ciuda tuturor controverselor pe care le-au creat de-a lungul timpului, Prodigy au devenit „clasici” și au marcat istoria muzicală pentru totdeauna, reușind să aducă muzica electronică în mainstream.

„Orice festival din lume îi dorește pe cei de la Prodigy ca headlineri, de aceea negocierile cu trupa au durat câteva luni. Faptul că am reușit să-i convingem că ElectricCastle este o locație de neratat în turneul lor european este confirmarea că evenimentul nostru devine o scenă importantă pentru toate numele mari din muzică”, spune Teo Negrea, directorul artistic al ElectricCastle.

A.Skills & Krafty Kuts sunt doi DJ britanici care au început să mixeze împreună din 2004, fără a renunța la aparițiile solo. Așa cum recunosc și ei, împreună fac cea mai bună formula de a-și promova producțiile, un amestec percutant de hip hop, funk, dubstep și drum and base pe care l-au prezentat pe scenele unor festivaluri majore, precum Glastonbury, Pacha sau Homelands.

Woralks, pe numele său Kevin Rodrigues este un DJ francez din Paris. A început să studieze muzica la 3 ani, când a început să ia lecții de pian. Muzica electronică a început să îl fascineze la 18 ani. O întâlnire cu faimosul Eric Prydz l-a făcut pe Woralks să înțeleagă muzica electronică drept ceva foarte elaborat. Câțiva ani mai târziu, și-a întrerupt studiile pentru a se dedica complet muzicii. În prezent, este considerat unul dintre cele mai promițătoare nume de pe scena techno.

2015 înseamnăun nou început de drum și pentru producătorul americanEskmo, care și-a lansat, de curând, cel de-al doilea album,  „Sol”. Este o producție pe care a gândit-o de la început ca o încercare de a reproduce „sunetul soarelui” – ceva strălucitor, ce creează în public o puternică emoție. O întreagă planetă se regăsește pe acest album în care Eskmo a inclus sunetele mării înregistrare în Egipt, sunete de foc și zăpadă înregistrate în Aspen, sunetul oceanului în California. Cât din acest experiment s-a transformat în succes, vor stabili cei ce îl vor asculta pe Eskmo la Boiler Stage.

Tesco Disco este un proiect născut în unul dintre cele mai importante centre universitare din Ungaria, Pecs. Ceea ce inițial a fost doar un party de vineri seara s-a transformat treptat într-o platformă dedicată promovării trupelor indie din țara vecină. DJ-ul care coordonează întregul proiect, Kecske, reușește de fiecare dată să facă un show de zile mari, în care mixează de la trupe rock clasice până la cele mai recente hit-uri de pe piață.

ElectricCastle 2015 are o ofertă bogată de prezențe românești, iar Silent Strike va fi, cu siguranță, prin favoriții publicului. Ioan Titu aka Silent Strike a colaborat de-a lungul timpului cu artiști români din zone muzicale foarte diverse, de la jazz la rock sau hiphop, iar mai nou a îmbrățișat muzica clasică drept zonă de inspirație.

De multe ori ne batem de celebra și aclamata afirmație „less is more” – iar când Cosmin Hosz (ex. SCHLITZ) și Dorin Marcu (DIAMONDS ARE FOREVER) strigă„We come alive!” avem două instrumente, două background-uri muzicale diferite, două abordări diferite, toate contopite într-un singur sound –SATELLITES.

Începând de astăzi, biletele de la festival costă 289 de lei și pot fi achiziționate de pe electriccastle.ro, prin aplicația EC (iOS & Android), din Rețeaua Eventim sau de pe eventim.ro. Detalii pe http://electriccastle.ro/ro/tickets.

Mulțumim pentru sprijin partenerilor media:

ProTV, The One, Kiss FM, MTV

Transilvania Reporter, Monitorul de Cluj, Sinteza

Clujlife.com, Partytude.ro

Related Posts with Thumbnails
April 4th, 2015

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*