Soare, zăpadă și ninsoare – weekend-ul perfect de la Ski Resort Transalpina

Ei bine, trebuie să vă mărturisesc că multă lume s-a uitat ciudat la noi când le-am explicat faptul că noi în weekend mergem la Ski Resort Transalpina și a urmat eterna întrebare: „Da mai este zăpadă?”. Nici nu ar trebui să mai dau explicații pentru că este absolut evident pentru ce mergem acolo, nu? Pentru zăpada perfectă care se menține foarte bine cu ajutorul celor ce administrează pârtia, pentru evenimentele care au loc aici și trebuie să vă spun că niciodată nu ne-am plictisit, pentru oameni, pentru distracție, pentru aer și lista poate evident continua. Deși ploile și temperaturile ridicate de la începutul săptămânii trecute ne-au dat emoții mari, ei bine se vede în mod clar că vremea încă ține cu noi și nu ne lasă să încheiem acest sezon atât de repede. Astfel, weekend-ul trecut la Ski Resort Transalpina se rezumă pe scurt: vineri-ninsoare, sâmbătă-soare și cer albastru, duminică-ninsoare. Într-un cuvânt? Vreme perfectă!

Să vă povestesc puțin ce s-a întâmplat în weekendul trecut, dar și care sunt evenimentele ce urmează în acest sezon la Ski Resort Transalpina.

Weekend-ul 19-21 Februarie a însemnat multă distracție, multă lume care a venit să se bucure de zăpadă și bineînțeles un concurs open de slalom paralel.Trebuie să menționăm aici că prima ediție a avut loc anul trecut și pentru că s-a bucurat de un succes foarte mare, organizatorii s-au decis să reia acest eveniment. În plus o premieră în acest an a costituit și faptul că evenimentul a fost dedicat nu doar schiorilor ci în premieră și pasionaților de snowboard care au avut ocazia să se întreacă paralel. Toate evenimentele sau concursurile care au loc în weekend sunt întotdeauna completate de distracția de la Apres Ski. În weekend-ul trecut partea de distracție a fost asigurată de Marc Rayen, Dj adus de partenerii Ski Resort Transalpina, Radio 21. Marc Rayen s-a aflat la a doua sa vizită aici la pârtie iar mix-urile lui ne-au făcut să ne mișcăm toată ziua și să ne bucurăm de vremea absolut minunată, chiar dacă soarele a fost cu dinți.

Printre partenerii de la Ski Resort Transalpina se numără și Snow Fest, un eveniment cunoscut si apreciat de pasionații sporturilor de iarnă, eveniment ce va avea loc în luna Martie în Franta la Les Deux Alpes, dar care a avut până acum două petreceri de tip preview la Ski Resort Transalpina. Astfel spre finalul zilei distracția s-a mutat bineînțeles la baza pârtiei unde cei de la Șuie Paparude ne-au făcut să sărim pe ritmurile pieselor care i-au consacrat.

Ce ne așteaptă în continuare aici la cea mai frumoasă pârtie din țară, ne-a povestit Ramona Fodor, director de marketing la Ski Resort Transalpina

„În ceea ce privește celelalte evenimente la Ski Resort Transalpina și avem toate speranțele că iarna ne va fi un sprijin și ne va lăsa să continuăm această serie de evenimente, pe 27 Februarie vom avea tradiționalul concurs de slalom uriaș pentru adulți sprijinit de Allianz-Țiriac, în primul weekend din Martie vom reedita povestea frumoasă a iilor pe pârtie și vom fi acompaniați de cei de la Snow Ride, în 12 Martie urmează un slalom uriaș pentru copii, iar în 20 Martie va fi a doua ediție Transalpina Bike, din nou o competiție care în anul trecut a reprezentat o premieră pentru o pârtie din România, anul acesta continuăm și am observat cu bucurie că acest eveniment a fost preluat și de alte pârtii din România. Sperăm ca acest sezon să se încheie la fel ca cel de anul trecut când am sărbătorit 1,2 și 3 Mai pe pârtie și ne-am simțit extraordinar, sperăm să ne ajute vremea și să reușim să mențimen tradiția de 1 Mai aici la SRT fără mici, manele doar cu muzică de calitate și distracție maximă. Avem avantajul poziționării pârtiei iar zăpada se menține, avem specialiștii care se ocupă de zăpada artificală, cei ce se ocupă ca pârtia să fie făcută cu ratrakul, profităm de fiecare moment în care putem face zăpadă, știm să urmărim starea vremii și să profităm de fiecare avantaj pe care vremea ni-l poate oferi.”

Siguranța pe pârtie înainte de toate

Acum aproape două săptămâni voia bună a fost umbrită la Ski Resort Transalpina de un accident tragic. Victima, un bărbat în vârstă de 40 de ani s-a aventurat pe un teren neamenajat în vecinătatea pârtiei negre închisă din lipsa de zăpadă suficientă și semnalizată corespunzător. Tragicul accident ne-a dat puțin de gândit și nouă care suntem pe pârtie la fel ca ceilalți turiști și vrem să ne știm în siguranță. Nu de puține ori am întâlnit tineri care se aventurează pe pârtia roșie, fără să aibă suficientă experiență. I-am oprit pe câțiva și i-am rugat să meargă pe pârtiile albastre, ba ne-am oferit chiar și să îi învățăm să urce cu teleski-ul, acest fapt reprezentând o dificultate pentru majoritatea snowboarder-ilor. Haideți să nu exgeram totuși, se poate învăța în 10 minute! Am întâlnit un grup care a trecut de gardul de protecție și de avertizările privind pârtia închisă, nici nu s-au deranjat să bage de seamă și faptul că i-am avertizat cu privire la zona periculoasă. Oameni buni, o viață avem chiar vreți să faceți pe vitejii? Aici nu suntem în filmele Marvel, nu o să ajungem super-eroi! Trebuie să învățăm să respectăm pârtia și marcajele și să învățăm să fim civilizați, să știm care ne sunt limitele, să ne oprim dacă suntem obosiți, să nu exagerăm cu alcoolul la partie, la urma urmei e ca la condus nu?

În acest sens s-a început o campanie pe termen lung cu rolul de conștientizare atât pentru începători cât și pentru avansați, adulți sau copii. Trebuie să respectăm muntele și mai ales pe noi.

Ride safe! Ne vedem pe pârtie la Ski Resort Transalpina.

Wow magazine havin fun at Radio 21 party

Posted by Revista WOW on Saturday, February 20, 2016

sursa foto:Transalpina,DomnuFoto,ewow
Related Posts with Thumbnails
February 24th, 2016

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*