Top filme de Crăciun

Acasă sau cu prietenii, cu familia sau cu persoana iubită, Crăciunul are dintotdeauna un farmec aparte. Şi cum să-l petreci, asta în cazul în care ai rămas prin oraş şi nu ai dat fuga la munte, decât cu o porţie de filme bune, care să te facă să simţi spiritul sărbătorilor? Am propus mai jos o listă de filme pe care trebuie să le vezi în această perioadă. Clasice sau noi, comedii sau filme romantice, aceste filme vor aduce spiritul sărbătorilor mai aproape.

How to steel a Million (1966)

Regia: William Wyler, actori: Audrey Hepburn, Peter O`Toole

Comedia savuroasă cu actori de talie mare în rolurile principale trebuie văzută, chiar dacă nu aţi mai vizionat filme clasice. Nu are o legătură propriu-zisă cu sărbătoarea Crăciunului, dar este un film care va furniza o porţie sănătoasă de râs. Pe scurt, povestea ne prezintă povestea frumoasei Nicole, o domnişoară de familie bună, cu un tată colecţionar de artă, o adevărată legendă în domeniu. Acesta vinde sculptura celebră a lui Cellini unui prestigios muzeu din Paris. Problema apare atunci când muzeul pregăteşte testul care va dovedi autenticitatea sculpturii, pentru că frumoasa sculptură nu este nici decum originalul ci o copie perfectă realizată de bunicul lui Nicole. Şi atunci, întrebarea, cum să furi o statuie de 1 milion de dolari?

Ghosts of Girlfriends Past (2009)

Regia: Mark S. Waters, actori: Jennifer Garner, Matthew McConaughey

Connor Mead, un cunoscut şi apreciat fotograf de celebrităţi este genul de bărbat care  apreciază libertatea, distracţia şi femeile, fiind un burlac convins,  care nu simte absolut nici o remuşcare dacă este nevoit să  se despartă de mai multe iubite deodată prin intermediul unui webcam. Când Connor trebuie să meargă la nunta fratelui său mai mic, pe care o va ruina aproape, acesta va primi vizitele  fantomelor fostelor iubite părăsite de el în trecut, prezent şi viitor. Femeile îl vor purta pe Connor într-o călătorie amuzantă printre relaţiile sale eşuate pentru a descoperi ce l-a făcut să se transforme într-un ticălos fără suflet şi insensibil. Deşi este o adaptare după Christmas Carol, filmul prezintă într-o manieră modernistă şi haioasă o poveste de viaţă, iar apariţia lui Michael Douglas în film, într-un rol cel puţin interesant,  întregeşte acest spectacol.

It`s a wonderful life (1946) – I wanna live again!

Regia: Frank Capra, actori: James Stewart, Donna Reed

Filmul realizat în 1946 a rămas în viziunea publicului, dar şi în opiniile criticilor, drept unul cele mai îndrăgite filme. În plus este unul dintre filmele perfecte pentru Crăciun, filmul care te va face să râzi, să plângi şi să simţi cu adevărat magia Crăciunului. Filmul prezintă povestea unui american, interpretat de James Stewart, care este oprit de un înger din încercarea sa de a se sinucide şi va experimenta ce va însemna lumea, dacă el nu ar exista, descoperind astfel adevărata valoare a celor din jur. Trecând peste praful depus pe peliculă şi peste siropul american clasic, It’s a Wonderful Life vă va face să vă simţiti familia şi prietenii mai aproape.

Miracle on 34-th Street (1994) – Do you believe in Santa Claus?

Regia: Les Mayfield, actori: Richard Attenborough, Peter Siragusa, Jennifer Morrison

Pentru cei care, indiferent de vârstă, nu s-au maturizat complet şi se bucură de magia Crăciunului, Miracle on 34th Street, indiferent de variantă, cea clasică din 1947 sau remake-ul din 1994,  este un film emoţionant. Remake-ul Miracle on 34th Street prezintă un Mos Crăciun înţelept, uman şi sensibil, în interpretarea perfectă a lui Richard Attenborough. El se prezintă nu doar ca un angajat al celebrului centru comercial Macy, ci ca adevăratul Moş  Crăciun. Povestea îmbină în mod original realitatea cu fantasticul şi te face să te simţi mai bine de Crăciun, în plus ets un film foarte bun şi pentru copii.

Trapped in Paradise (1994)

Regia: George Gallo, actori: Nicolas Cage, Dana Carvey, Jon Lovitz

„Trapped in Paradise” este o comedie savuroasă, ideală pentru zilele de  Crăciun, care vă va binedispune şi vă va lăsa să credeţi că spiritul Crăciunului îi face pe oameni mai buni. Atmosfera micului oraş în care sunt prinşi de zăpadă cei trei fraţi este de vis. Un decor alb feeric în care oamenii se cunosc şi sunt îngăduitori unii cu alţii. Mai mult decât atât, au încredere chiar şi în străinii veniţi să-i jefuiască.

Surviving Christmas (2004) – It’s fun just to buy shit sometimes!

Regia: Mike Mitchell, actori: Ben Affleck, Christina Applegate

Pentru că este sătul să-şi petreacă din nou sărbătorile singur, un tânăr excentric, care şi-a pierdut familia, interpretat de către Ben Afflek umrează sfaturile doctorului său şi îşi închirează o familie de Crăciun. El va oferi mulţi bani în schimbul unei adopţii de scurtă durată. Şi de aici începe bineînţeles toată nebunia. „Surviving Christmas” este o comedioară de sezon, destul de decentă, care îmbină comicul cu problemele vieţii în familie. Familia închiriată nu este tocmai lapte şi miere, manifestând disfuncţionalităţi tipice mediului social american.

A Christmas Story (1984)

Regia: Bob Clark, actori: Melinda Dillon, Darren McGavin

Ralphie, un băieţel de 9 ani, visează să aibă o armă Red Rider BB şi încearcă să îi convingă pe toţi că acesta este cadoul perfect. Dar in încercarea lui se confruntă cu refuzul părinţilor, al învăţătorului şi chiar al lui Moş Crăciun însuşi. Crăciunul se apropie şi Ralphie îl vizitează pe Moş la magazinul universal sperând să obţină cadoul dorit. Oare va primi acest cadou de Crăciun?

A Christmas Carol (1999)

Regia: David Hugh Jones, actori: Patrick Stewart, Richard E. Grant, Dominic West

Cea mai reuşită ecranizare după celebra poveste a lui Dickens îl aduce în rolul principal a celebrului Scrooge pe Patrick Stewart.  După ce fantoma fostului său asociat îl avertizează că îl aşteaptă o noapte furtunoasă, Ebenezer are mai multe viziuni din trecut, prezent şi viitor, în urma cărora inima sa de gheaţă se topeşte şi sufletul i se umple de viaţă. „A Christmas Carol” este o poveste despre speranţă, despre bucuria adusă de sărbătoarea Crăciunului şi înălţătoarea forţă a spiritului.

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*