Dezastru pe pârtiile din Arieșeni

Pârtiile de la Arieșeni – un dezastru pe bani mulți

Deși nu ne-am gândit să începem anul nou cu review negativ ne vedem din păcate nevoiți să facem acest lucru.

Deși România este o țară superbă cu un potențial turistic în creștere, Arieșeni nu se încadrează în această categorie. Pentru ceea ce ți se oferă ai avea impresia că te aflii într-o stațiune de 5 stele. Este și mai trist faptul că lumea continuă să vina aici, fiind o stațiune cu tradiție, amplasată în Munții Apuseni, într-o zona realmente superbă. Am avut ocazia să stăm de vorbă cu mulți turiști care au fost la fel de dezamagiți ca și noi.

2 teleski-uri, două firme diferite și o pârtie închisă

Cam așa se rezumă situația în momentul de față. Cele două pârtii, Vârtop 1 și Vârtop 2 duc lipsă de zapadă, nu sunt amenajate, există un utilaj care nu este folosit la nivelarea sau amenajarea pârtiei iar pâmântul, respectiv bolovanii sau iarba sunt vizibile cu ochiul liber. Și cu toate acestea se schiază în condiții „optime”. După o coadă destul de lungă la teleski, ești grăbit de domnul „amabil” să te deplasezi mai repede pentru a prinde o crosă, mai repede înseamnă evident mai mulți bani. Dacă stai sa numeri persoanele care folosesc timp de o oră teleski-ul și înmulțești cu un număr aproximativ pe zi, vei ajunge la niște sume impresionante, dar, mă repet, pentru ce? Cele două teleski-uri sunt operate de două firme diferite. La cel scurt prețul pentru o urcare este de 3 lei respectiv 5 lei pentru cel lung. La unul folosești o cartelă la celălalt un…bilet, ca în auobuz! De ce să încetăm să folosim hârtie?!

Pârtia cu telescaun continuă să fie închisă. Cea neagră cu o înclinație considerabilă nu are suficientă zăpadă, sunt vizibile canalele de drenaj, cea roșie în schimb dispune de suficientă zăpadă, dar din punct de vedere politic nu se rentează probabil să o deschidă, ar fi evident în detrimentul celor două firme care operează cele două teleski-uri. În acest sens este mai bine să se ofere turiștiilor condiții jalnice pentru ca stațiunea să continue să piardă turiști…mai mulți în fiecare an. Prețurile la cazare sunt destul de ridicate pentru condițiile oferite, iar starea drumulai lasă mult de dorit. Nu știu însă dacă la acest capitol ne putem aștepta la mai mult.

 „Îmi pare foarte rău dar pârtiile sunt foarte rele”, „M-am dat pe iarbă pentru 5 lei urcarea”, „Bine că nu am venit cu echipamentul nou…”, „Nu e normal ce se întâmplă, e o bătaie de joc”, sunt doar câteva dintre părerile celor aflați aici.

Concluzia? Alegeți alte pârtii din România pentru că avem destule.

Related Posts with Thumbnails
January 1st, 2015

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*