Avatar – the making off…

Making off, efecte speciale, echipa, poze, păreri şi două interviuri flash

Neytiri alias Zoe Saldana Avatar

S-a vorbit foarte mult despre filmul „Avatar” şi s-au formulat atât puncte de vedere pro cât şi contra. Cert este că industria cinematografică a luat o anumită direcţie, aceea de a miza pe filme de box office. Dacă vreţi să vedeţi scenele şi orele de muncă din spatele acestei creaţii artistice vă sugerăm să aruncaţi o privire în spatele efectelor speciale şi să vă faceţi o idee asupra filmului care se apropie vertiginos de Titanic.

Pentru a-ţi potoli curiozitatea din spatele creării filmului Avatar, Studiourile Fox au lansat documentarul de 22 de minute intitulat „Creating the World of Pandora”, o incursiune în spatele cortinei magice spre lumea epică gândită de James Cameron. Mini documentarul îl prezintă pe cel mai bun regizor împreună cu echipa sa, momentele de aur ale filmării acestui proiect, urmăreşte transformarea lui Sam Worthington şi a lui Zoe Saldana în Navi Jake şi Neytiri. Un punct important îl prezintă tehnica filmării 3D explicată de specialiştii în domeniu care au lucrat la acest film.

Aşa că, orice ar spune lumea, Avatar este un film la care s-a lucrat enorm şi care a contribuit enorm la dezvoltarea unei tehnologii noi care nu a mai fost folosită până în prezent, dar care permite deschiderea de noi orizonturi. Şi asta din simplul motiv că omul ca şi fiinţă existentă va fi întotdeauna tentat să descopere lumi noi să se extindă în univers, sau cel puţin are dreptul să viseze la astfel de idei.

De la s la d Sam Worthington, James Cameron, Zoe Saldana, Martin Landau şi Sigourney Weaver

Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

Flash interview cu Sigourney Weaver despre Avatar

Sigourney Weaver este una dintre puţinele actriţe devenite legendă datorită rolurilor din filmele SF pe care le-a interpretat, precum Alien, Aliens sau Galaxy Quest.

Au trecut 20 de ani de la ultima colaborare cu James Cameron la seria Aliens. Cum a fost reîntâlnirea?

S.W: Practic am reluat totul de unde am rămas acum 20 de ani. Am păstrat în tot acest timp legătura şi atunci când l-am auzit vorbind pentru prima oară despre Avatar şi ceea ce dorea să facă. Dacă oricine altcineva ţi-ar fi vorbit despre un asemenes proiect ai fi zis din star că e nebun…dar atunci când vorbeşte Jim despre aşa ceva ştii că nu e o glumă şi că va realiza ce şi-a propus. Când ne-a arătat pozele şi imaginile gândite pentru acest film ne-a făcut să ne transpunem mintal în lumea Pandorei.

De-a lungul timpului şi-a atras zvonul de a fi un adevărat tiran. Cum e de fapt ca şi regizor?

S.W: Sincer? Eu spun că este pur şi simplu un geniu. A fost întotdeauna interesat de părerea actorilor şi ţine cont de ceea ce spun aceştia. Într-adevăr este exigent şi nu trece la următoarea scenă până nu scoate cele mai bune cadre.

Care a fost prima impresie despre avatarul personajului Grace?

S.W: De la prima vizualizare a acestuia s-a schimbat foarte mult pentru că s-au adăugat absolut toate detaliile de design. Jim mi-a oferit o viziune foarte puternică despre avatarul lui Grace şi am rămas realmente şocată cât de tare se asemăna cu mine, char dacă „eram” albastră, mult mai înaltă şi cu ochi foarte mari. E o tehnică extraordinară care a permis realizarea acestui element.

Cum a fost atitudinea lui James Cameron pe platourile de filmare şi cum se poate descrie experineţa de lucru într-un mediu virtual?

S.W: Având în vedere faptul că am jucat şi în piese de teatru se asemăna practic cu o repetiţie fixată foarte devreme. Aşa am început, să lucrăm şi să repetăm toţi împreună. Arătam oricum extrem de ridicoli în acele outfit-uri negre, fără un strop de machiaj, cu puncte verzi pe faţă. Jim ne-a dus în Hawaii pentru câteva zile pentru a ne obişnui cu ideea de  junglă, pentru a experimenta senzaţiile de ne afla într-un mediu tropical. A fost o experinţă magnifică, toţi sunt de aceeaşi părere. Nu ştiu dacă am trăit vreun rol atât de intens precum acesta.

Flash interviu cu James Cameron, regizorul Avatar

A fost o călătorie lungă care s-a încheiat cu un final extraordinar…

J.C: A fost o călătorie de patru ani. De ce? Pentru că timp de un an şi jumătate ne-am străduit să creăm acea tehnologie care să fie capabilă să captezte toate expresiile faciale şi să le tranforme în imagini reale, în timp real.

Captura de imagina este nu numai extraordinară dar şi revoluţionară pentru că nu s-a mai folosit ceva de acest gen până acum

J.C: Chiar dacă pare extreme de uşor nu este de fapt aşa. După ce am realizat această tehnologie a trebuit să lucrăm în detaliu pentru a o adapta necesităţilor noastre după care au urmat actorii. După cum se vede şi în mini documentarul realizat de Fox, actorii au purtat doar costume negre şi o cască cu diferite funcţii pe cap. Atât! Nu au trebuit să-şi facă probleme de ţinute, de felul cum le este aranjat părul, dar au trebuit să se obişnuiască însă cu casca de captură. Poate că a fost puţin mai uşor dar la fel ca la orice filmare au trebui să-şi controleze expresiile feţei mai mult pentru a obţine efectul pentru avatrul propriu.

De unde se trage de fapt povestea acestui film? Pare să fie oarecum un subiect old-school?

J.C: Exact. Să spunem că este o poveste care îmbină mai multe arhetipuri: povestea conflictului între tehnologie, civilizaţie şi umanitate. Poate fi considerată o poveste care prezintă un conflict social chiar între două lumi extrem de diferite, între dorinţa permanentă a oamenilor de a explora teritorii noi şi a unei populaţii care doreşte să-şi păstreze valorile naturale. De fiecare dată când ai pe cineva care este reprezentantul unei alte culturi, în special a uneia mecanizate sau militare, care este aruncat  într-o lume complet nouă, într-o cultură nouă într-o ţară nouă, trebuie să-şi găsească locul printre nativi. Probabil că în timp real aşa ceva nu s-ar întâmpla, dar este un film SF la urma urmei şi merită măcar să ne imaginăm succesul unei astfel de întâmplări

sursa: empireonline.com

Related Posts with Thumbnails

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*