Filmul românesc premiat la Berlin vine pe 26 Martie

Eu când vreau să fluier, fluier

eu-cand-vreau-sa-fluier-fluier-252926l-imagine Silviu, tânărul interpretat de către George Piştereanu, devine după patru ani petrecuţi într-un penitenciar de pe malul Dunării – „Jupân”, avansând astfel în ierarhia îmchisorii. Neaşteptatul apare atunci când el primeşte o veste neaşteptată chiar cu două săptămâni înainte de eliberare. El află că mama sa întoarsă din Italia unde plecase la lucru vrea să-l îa cu ea pe fratele său mai mic, iar Silviu încearcă să găsească o soluţie în cele cinci zile pe care le are la dispoziţie. Situaţia se va complica şi mai mult atunci când Silviu se îndrăgosteşte de o frumoasă studentă la Sociologie, pe nume Ana şi interpretată de Ada Condeescu, venită în practică la penitenciar. Tânărul se va vedea copleşit de emoţii, presat de timp, disperat să găsească  soluţie, dar să nu dea cu piciorul în dragostea sa cea mare pentru Ana.

Filmul este extrem de emoţionant şi bine gândit şi a fost regizat de către Florin Şerban, care a reuşit să obţină cu acest film un premiu important la Festivalul Filmului de la Berlin, mai precis trofeul Alfred Bauer, precum şi recunoaşterea internaţională a filmului, drept extrem de reuşit.

Filmul va veni şi în cnematografele din România pe 26 Martie şi vă sugerăm să-l vedeţi, dacă doriţi să vedeţi un film românesc de excepţie.

Related Posts with Thumbnails
March 12th, 2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*