Drama românească cu iz de comedie

Amintiri din Epoca de Aur – Dragoste în timpul liber

Amintiri din Epoca de Aur partea a 2- a - Dragoste in timpul liber Regia: Cristian Mungiu, Constantin Popescu Jr., Hanno Höfer, Răzvan Mărculescu, Ioana Uricaru

În rolurile principale: Diana Cavallioti, Radu Iacoban

Genul: dramă, comedie

Premiera în România: 23.10.2009

Filmul contiună idea primei părţi, care a avut lansarea în urmă cu o lună. Legenda urbană revine pe marile ecrane pentru un nou epusod din „epoca de aur”, atât de marcantă pentru români.

România, anii 80: la primăria din sat sună telefonul: un politruc de la centru porneşte să inspecteze traseul vizitei de lucru care urmează să aibă loc în ziua următoare şi insistă ca ordinele să-i fie respectate întocmai. În Casa Scânteii e fierbere mare: în toate fotografiile oficiale, tovarăşul Ceauşescu îşi scoate pălăria în faţa domnului Jiscard D’Estaing iar acest lucru este din punct de vedere ideologic inacceptabil.

Curentul electric nu ajunge la Adincatele, dar activistul sosit de la Bucureşti insistă că e o datorie de Partid să-l aducă la şcoală şi pe ultimul cioban din vârful muntelui căci învăţătura te fereşte de pericole de care nici n-ai aflat.

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, plutonierul de miliţie Sandu primeşte de la cumnatul său un porc viu şi se întreabă cum să-l taie în toiul nopţii fără să prindă de veste colocatarii din bloc iar fiul lui, Dănuţ vine cu o propunere: ce-ar fi dacă l-ar gaza?

La uşa Crinei sună Bughi şi cere o sticlă goală: e tânăr, arătos, dă video la bairamuri şi, de la filmele cu Bonnie şi Clyde, Crina începe să viseze.

Nevasta lui Grigore ţine post, iar el, şofer la Avicola, trage de fiecare dată la hanul lui Ildiko fără să-i treacă prin gând ce avere poartă cu el.


Related Posts with Thumbnails
October 17th, 2009

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*