TRANSALPINA BIKE 2015

Vino la cea mai spectaculoasă competiţie ciclistă pe pârtia de la Ski Resort Transalpina pe 19 Aprilie 2015!

Pentru că la capitolul zăpadă Ski Resort Transalpina stă încă foarte bine în acest weekend, mai precis pe 19 Aprilie, va avea loc o competiţie mai puţin obişnuită. O competiţie de ciclism pe pârtie!

Citiäi detalii mai jos, precum şi programul de desfăşurare:

PROGRAM DE DESFĂŞURARE A  COMPETIŢIEI CICLISTE – TRANSALPINA BIKE

19 Aprilie 2015
09.00 – 09.30 – Inscrieri
09.30 -SEDINŢA TEHNICĂ (la cortul Transalpina Bike)
10:00 – START-UL OFICIAL
12:00 – PREMIERE CONCURENŢI

LOC DE DESFĂŞURARE A COMPETIŢIEI CICLISTE – TRANSALPINA BIKE
Pe zona de pirtie dintre cele doua instalatii de teleschi de la statia internediara a gondolei. Ne rezervăm dreptul de a modifica trasul, în funcţie de schimbările meteo

1. REGULI GENERALE
• Este obligatorie folosirea căștii de protecție (de la linia de start și până la finish, închisă sub barbie);
• Este obligatorie respectarea traseului;
• FIECARE CONCURENT, LA START, VA AVEA DE COMPLETAT FISA DE ÎNSCRIERE CARE ARATĂ CĂ PARTICIPANTUL A LUAT LA CUNOȘTINȚĂ TOATE TEMELE IMPUSE ȘI ÎȘI ASUMĂ RISCURILE INERENTE ACESTUI SPORT;
• TOȚI PARTICIPANȚII CARE ABANDONEAZĂ SUNT OBLIGAȚI SĂ ANUNȚE ABANDONUL LA LINIA DE SOSIRE.

2. ECHIPAMENT
• îmbrăcăminte adecvata sezonului montan la altitudinea de 1900 m;
• telefon mobil (de preferat să fie protejat);
• altele necesare ce se impun practicării acestui tip de sport și concurs;
• eventual echipament pentru pană.

3. SIGURANȚA
Pe parcursul întrecerii, activitatea curentă de schi nu va fi restricționată, de asemenea, pe traseul întrecerii se pot întâlni alți sportivi, turiști, animale. Acest fapt atrage asupra participanților obligația de a respecta regulile de conduita impuse. Orice accident în care sunt implicați participanții competiției TRANSALPINA BIKE, survenit în timpul desfășurării concursului prin nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită impuse, va fi în responsabilitatea celor implicați în accident. Cicliștii sunt responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorii nu își asumă nici un fel de obligație în cazul în care vreun concurent se rănește sau se accidentează, suferă stricăciuni / pagube materiale sau alte consecințe ce pot apărea din cauza participării la acest concurs. Va exista o echipă medicala dotată cu ambulanţă, la baza pârtiei, gata de intervenție pentru acordarea primului ajutor și asigurarea serviciului medical de specialitate, în caz de nevoie. Va rugăm, atenție!
Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul întrecerii, însă sunteți rugați să aduceți orice obiect sau bun găsit pe traseu organizatorilor care le vor restitui perdanților .
Traseul nu este accesibil ambulantei în zona competiției însă orice apel din partea unui concurent care are nevoie de asistenta de orice fel va fi tratat cu maximă seriozitate și celeritate!

4. SCHIMBARE TRASEU, ANULAREA CURSEI
Organizatorii își rezervă dreptul de a anula/amâna cursa, în cazuri excepționale.
In cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/și alte condiții speciale, organizatorii își rezervă dreptul de a opri cursa sau de a modifica bariera orară.
Ninsoarea sau ploaia, nu este un impediment, așadar, nu înseamnă că va fi amânat concursul!
În caz de forță majoră (prin asta înțelegem, orice evenimente care ar putea influenta buna desfășurare a întrecerii cum ar fi: inundații majore, condiții meteo extreme, dezastre naturale sau evenimente politice și fiscale majore care îi determină pe organizatori să anuleze competiția),

5. CONDIȚII CARE ATRAG DESCALIFICAREA DIN CONCURS
Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica orice participant dacă nu respectă acest regulament, sau într-una din următoarele situații:
• ne parcurgerea traseului în întregime;
• nerespectarea traseului;
• pierderea numărului de concurs;
• utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei, altul decât bicicleta cu care concurentul a luat startul sau o bicicletă similară;
• părăsirea echipamentului pe traseu;
• aruncarea gunoiului pe traseu, a ambalajele utilizate;
• neacordarea de ajutor unui alt concurent aflat în dificultate și nereanunțarea echipei medicale și/sau organizatorilor!;
• lipsa de respect faţă de ceilalți concurenți, organizatori, voluntari, spectatori;
• nefolosirea căștii de protecție pe timpul întrecerii sau utilizarea ei neregulamentar conform UCI;
• comportarea nesportiva fata de alți participanți;
• folosirea ajutoarelor din afara întrecerii (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor);
• utilizarea oricărui tip de bicicleta cu sistem de propulsie (electric sau alt fel de motor).

5. CONSIDERAȚII FINALE
Pentru participarea concurenților cu vârstă între 15 și 18 ani, , este obligatoriu consimțământul unui părinte care trebuie sa fie prezent la înscriere.
Traseul pe care se desfășoară concursul, poate avea un grad de dificultate ridicat ! Pe traseu pot să apară diferite animale domestice sau sălbatice ori câini ciobănești . În cazul în care se produc incidente tehnice sau de altă natură, vă rugăm să anunțați telefonic organizatorii și/sau, în măsura în care se poate, să vă deplasați până la punctual de sosire, de unde veți fi recuperat de echipele tehnice.

ORICE ACCIDENTARE A UNUI PARTICIPANT ESTE RĂSPUNDEREA STRICTA DOAR A PARTICIPANTULUI SAU A TUTORELUI CARE A SEMNAT PENTRU EL, SI SUB NICI O FORMA A ORGANIZATORILOR!!! ORGANIZATORII DEPUN EFORTURI CA TRASEUL SA FIE CÂT MAI SIGUR FIIND, VERIFICAT ȘI APROBAT DE CĂTRE PERSOANE CU EXPERIENȚĂ ÎN ORGANIZAREA ȘI PARTICIPAREA LA CONCURSURI DE ACEST GEN.
ÎNTRECEREA SE ADRESEAZĂ, ÎN PRIMUL RÂND, AMATORILOR, ÎNSĂ TOȚI CICLIȘTII EXPERIMENTAȚI ȘI/SAU LEGITIMAȚI LA CLUBURI SPORTIVE, CARE VOR SA PARTICIPE LA TRANSALPINA BIKE, SUNT BINEVENIȚI ȘI APRECIAȚI.
SFATUL ORGANIZATORULUI: URCĂ REPEDE ȘI COBOARĂ FĂRĂ SĂ RIȘTI !!!

6. CATEGORII PARTICIPANTE LA COMPETIȚIA TRANSALPINA BIKE
Nu exista categorii

7. TAXA DE ÎNSCRIERE
Nu exista taxă de înscriere, participare este gratuită ;
Fiecare participant trebuie să plătească 20 lei pentru urcarea cu gondola

Detalii pe www.trans-alpina.ro

Related Posts with Thumbnails
April 17th, 2015

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*