Amsterdam – oraşul ideal

Amsterdam-un oraş ideal pentru o vacanță de primăvară


Primăvara este cel mai bun sezon pentru a vizita capitala Olandei, una din Ţările de Jos, aflată sub nivelul mării. În aprilie toate lalelele sunt înflorite, iar luna se încheie cu serbarea Zilei Reginei.

Scurt istoric

În secolele al XV-lea şi al XVI-lea, viaţa culturală consta în general din festivaluri. La sfărşitul secolului al XVI-lea, Amsterdam Rederijkerskamer (Camera de Retorică) a organizat concursuri de lectură şi poezie, iar în 1638 s-a construit primul teatru, unde mai tarziu se oraganizau spectacole de balet. Două secole mai târziu au fost construite ”Rijkemuseum” şi ”Gemeentelijk Museum”, iar în 1888 a fost înfiinţat „Concertgebouworkest” (Sala de concerte).

După cel de-al Doilea Război Mondial, cultura populară a devenit fenomenul cultural dominant al oraşului.

Ce poți vizita?

Dacă eşti iubitor de artă poţi alege din multitudinea de muzee pe care oraşul Amsterdam ţi le pune la dispoziţie. Rikemuseum Amsterdam este cel mai mare muzeu din ţară. Acesta deţine o colecţie specială de artă olandeză, absolut impresionantă! Merită vizitat. Pentru cei interesaţi de arta modernă, Muzeul Stedelijka are o impresionantă colecţie şi o superbă grădină de sculpturi, ce se află în spatele clădirii. Muzeul Allard Pierosn găzduieşte singura colecţie arheologică a oraşului, ce conţine piese de artă de origine egipteană, greacă şi romană. Muzeul Maritim Scheepvaart deţine cea mai mare colecţie de vapoare din lume, iar pentru cinefili, Muzeul Filmului îi aşteaptă cu o colecţie de mii de filme, poze, postere şi scenarii de filme olandeze şi internaţionale. În schimb dacă eşti amator de privelişti încântătoare, care merită vizitate poţi opta pentru:  „Oude Kerk”-vechea biserică înconjurată de căsuţe în stil gotic-renascentist, Dam Square -un loc plin de istorie, situat chiar în centrul oraşului sau Aris Zoo-cea mai veche gradină zoologică din Olanda. Supranumit şi ”Veneţia Nordului”, în Amsterdam se organizează excursii cu barca pe  faimoasele canale: Herengracht, Keizersgracht, Prinsengracht, Singel, Brouwersgracht, Bloemgracht şi Leliegracht.

Unde poţi să mănânci?

Cu siguranţă că după lunga plimbare prin ”capitala ţării lalelelor” vei avea nevoie de un loc perfect pentru a lua masa. Tocmai din această cauză îţi fac câteva recomandări. Pentru un meniu continental cu influenţe asiatice şi californiene poţi alege restaurantul „Blauw aan de Wal”; pentru a gusta din bucătăria japoneză poţi opta pentru „Yamazato Restaurant”, pe de altă parte poţi alege un restaurant cu produse şi ingrediente 100% naturale, precum restaurantul „De Kas”. Dacă vrei ceva dulce, îţi recomand „Pucinni Restaurant”, unde gaseşti cea mai bună ciocolată din oraş.

Cazare în Amsterdam

Indiferent dacă te afli în interes de serviciu sau pur şi simplu în vacanţă, îţi propun câteva hoteluri  care îţi vor satisface orice nevoie.

Hotel Acca International 3* este amplasat în centrul oraşului aproape de barurile şi restaurantele din Leidseplein.

Hotel Amstel Botel 3* este un hotel plutitor situat în centrul oraşului, un loc încântător atât din punct de vedere artisitc, cât şi cultural.

Hotel Novotel este situat în zona de business a oraşului, un luxos hotel de 4* , ideal pentru călătoriile de afacere.

Related Posts with Thumbnails
July 7th, 2009

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*