Londra – pentru cei cu spirit de aventură

De ce Londra?

Oricine trebuie să viziteze măcar o dată în viaţă capitala Marii Britanii. Nu aş putea spune ce sezon să alegeţi, dar vă sugerez cu căldură perioada de vară, când plouă mai puţin.


Londra este un centru internaţional al artelor, muzicii şi al muzeelor şi găzduieşte cinci orchestre simfonice (Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Filarmonicii din Londra, Orchestra Filarmonică Regală, Filarmonica şi Orchestra Filarmonică BBC), aici au loc foarte multe carnavaluri şi parade celebre. În Londra găseşti peste 30 de teatre, colecţia naţională britanică de artă occidentală veche şi găzduieşte nu mai puţin de 240 de muzee. Cele mai cunoscute sunt British Museum, Victoria and Albert, precum şi Muzeul de Istorie Naturală. Londra este totodată şi una din cele patru mari capitale ale modei, alături de Paris, Milano şi New York. Super magazine celebre ca Harrods, Selfridges sau Harvey Nichols, sunt prezente aici, alături de o mulţime de boutique-uri şi magazine ale designerilor de top.

Unde mănânci în  Londra
Nu este un secret că Londra nu mai este un oraş în care mâncarea bună reprezenta o raritate. Cu bucătari tineri şi inventivi, pregătiţi în marile restaurante din Franţa sau Italia, Londra se poate mândri cu o bucătărie apreciată chiar şi de cei mai exigenţi turişti. Şi pentru că suntem siguri că aţi auzit de Jamie Oliver vă sugerăm să luaţi măcar o dată prânzul sau cina într-unul din restaurantele sale.

Cam cât costă o zi în Londra
Cu excepţia câtorva magazine de familie în Londra se poate plăti cu cardul de credit iar cecurile de călătorie sunt acceptate doar la marile hoteluri şi la bănci.
Moneda naţională este Lira. Bugetul pentru o zi în Londra începe de la 50 de lire, pentru o noapte la un hostel şi masa la unul dintre kiosk-urile de pe stradă sau la un fast food. Pentru cei care doresc sa petreacă o zi în Londra vizitând principalele atracţii, a lua masa la restaurant şi  a dormi la un hotel de 3 stele bugetul creşte semnificativ şi poate ajunge chiar şi până la 150 lire. Câteva preţuri în Londra: o halbă de bere 2.5 lire, un bilet la film 9 lire, o cafea 2.5 lire, intrarea la un club 15 lire.

Cum ajungi în  Londra
Londra este unul dintre cele mai importante puncte de legătură din lume si modalităţile de a ajunge aici sunt nenumărate. Londra este servită de 5 aeroporturi : Heathrow, Gatwick, Stanstead, Lutton şi City şi toate oferă conexiuni către centrul oraşului.
Se poate ajunge în Londra foarte uşor  de pe continent şi cu ajutorul feribotului, autocarelor (Victoria Coach Station), cu trenul sau cu autoturismul personal.

Pentru transportul în comun vă sugerăm să folosiţi metroul şi autobuzele de suprafaţă. Un abonament pentru şapte zile costă aproximativ 72 de lire pentru 2 persoane şi este mult mai ieftin decât să optezi pentru autobuzele lor de circuit. Atenţie mare la traversarea străzilor, pentru că se circulă, după cum bine ştiţi, pe sensul opus.

Variante de cazare

O cameră într-un hostel din cartierul Kensal Green  costă între  172.2 RON şi 200.9 RON pe noapte. În centrul capitalei preţurile sunt în creştere, în cartierul Byswater preţul unei camere cu mic dejun inclus ajunge la  351 lei pentru o noapte.

Puteţi opta pentru varianta de închiriere a unui apartament. În cartierul  Greenwich găseşti apartamente de închiriat pe perioade mai scurte sau mai lungi, depinde de cât timp doreşti să petreci în capitală, preţul fiind negociabil.

Preţul unui bilet de avion cu Wizzair, cu aterizare pe Luton variază, iar ofertele sunt limitate. Indicat este să vă faceţi rezervare din timp.

Related Posts with Thumbnails
July 13th, 2009

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*