Mauritius – Paradisul culorilor

Mauritius, cunoscută oficial ca Republica este o naţiune insulară din largul coastelor continentului african în sud-vestul Oceanului Indian, la aproximativ 900 km est de Madagascar. Aflată în Oceanul Indian, această insulă situată în mijlocul unei ape de culoarea turcoazului reprezintă o oază de linişte şi pace. Aici se amestecă trecutul cu prezentul, vechiul cu noul, oferind o frumuseţe care cu siguranţă nu vă va lăsa indiferenţi, încât veţi dori să vă reîntoarceţi.
Climatul insulei

Temperatura variază în zonele de coastă de la 22 °C în timpul iernii şi 34°C în timpul verii, iar temperatura apei se situează undeva la 27°C. Zonele din interiorul insulei precum şi cele din nord prezintă un climat uscat.
Mauritius vă va încânta şi vă va răsfăţa sufletul. Veţi avea impresia că faceţi parte din acea categorie de oameni privilegiaţi, care au parte de o vacanţă exotică uluitoare. Mauritenii sunt persoane foarte sociabile şi veţi descoperi acest lucru la fiecare pas. Sunt săritori şi mereu gata să ajute orice turist, păstrându-şi mereu zâmbetul pe buze.

Scurt itinerar

Ce să vizitaţi în Nord

Grand Bay

Garnd Bay a fost prima regiune a insulei, care a experimentat în adevăratul sens al cuvântului boom-ul turistic. Este zona spre care se îndreaptă atât locuitorii cât şi turiştii care doresc să experimenteze o noapte de distracţie. Recent renovată şi adaptată cerinţelor occidentale, plaja La Cuvette reprezintă un punct de atracţie de referinţă.

Ce să vizitaţi în Est

Piaţa Flacq

Flacq este unul dintre cele mai importante sate din Mauritius. Este un punct important de întâlnire pentru toţi cei ce locuiesc în partea de est. Piaţa este un punct de atracţie datorită coloritului bogat şi a mărfurilor pe care le găseşti aici.

Ce să vizitaţi în sud-est

Ruinele olandeze

În Vieux Grand Port, cea mai veche aşezare în Mauritius, se pot admira ruinele primei fortificaţii olandeze. Lucrările de excavare sunt în curs de desfăşurare şi urmăresc dezgroparea unei importante părţi din istoria insulei.

Ce să vizitaţi în partea de vest

Turnurile Martello reprezintă scena de rivalitate dintre vechiile puteri coloniale şi ingenuozitatea oamenilor. Sunt considerate o piatră de temelie, simbolizând sfârşitul sclaviei şi începutul imigraţiei indiene.

Ce să vizitaţi în interiorul insulei

Marele bazin Ganga Talao

Este unul dintre cele două lacuri naturale ale insulei, care s-a format în craterul unui Vulcan. Este o zonă foarte vizitată de pelerine în special în timpul sărbătorii Maha Shivaratri, dedicată zeului Shiva.

Ce puteţi face

Mauritius est locul ideal pentru pescuitul subacvatic şi pentru scufundări datorită multitudinii de peşti coloraţi şi a recifelor de corali, dar este considerat şi locul perfect pentru luna de miere.

Shopping

Reputaţia insulei în ceea ce priveşte cumpărăturile este una foarte bună. Diversitatea mărfurilor şi oportunităţile te pândesc la tot pasul. Există foarte multe magazine tip duty free unde veţi fi nevoiţi să prezentaţi paşaportul şi biletele de avion. Preţurile sunt foarte rezonabile şi veţi găsi orice doriţi, de la suveniruri la haine şi accesorii. Dacă sunteţi fani ai bucătăriei orientale, vă sugerăm să achiziţionaţi condimente şi măcar câteva batoane de vanilie, care este cultivată pe coastă.

Cazare

Preţul unui bilet de avion se situează între 1100 şi 1500 Euro de persoană cu Air France.

Vă sugerăm să apelaţi la serviciile unei agenţii de turism pentru a vă organiza excursia. Ca şi hoteluri vă recomandăm:

Le Paradis Hotel & Golf Club 5 stele

Este unul din cele mai bune hoteluri din Mauritius, ocupând în mod exclusiv o întreagă peninsulă. Împreună cu hotelul Dinarobin oferă turiştilor 7 km de plajă minunată cu nisip foarte fin. Este supranumit şi “Paradisul Insulei Mauritius”şi oferă un teren de golf cu 18 găuri. Este situat în partea de sud-vest a insulei, între masivul Le Morne şi plaja peninsulei Le Morne. Camerele sunt dotate cu aer condiţionat, minibar, uscător de păr, telefon, tv satelit şi seif. Facilităţile hotelului sunt: restaurant, bar, piscină, spa, teren golf. Preţul unui sejur de 10 zile variază între 530 Euro şi 1100 Euro de persoană.

Câteva restaurante cu renume unde puteţi servi masa

La bonne marmite
18, Sir William Newton Street
Port Louis

Black Steer
Caudan Waterfront
Port Louis

Le Cafe Du Vieux Conseil
Vieux Conseil Street
Port Louis

De unde puteţi închiria o maşină

ADA Location de Vehicles
Avenue Sir Winston Churchill
Curepipe
Tel: +230-675-2626
Fax: +230-675-3739
www.adamaurice.net

Atenţie! În Mauritus se circulă pe partea stângă a drumului.

Related Posts with Thumbnails
July 13th, 2009

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*