Travel tip – Ţara Lalelelor

Travel – shopping – impressions Report

Dacă nu ai mai fost niciodată în Olanda îţi sugerăm să alegi această destinaţie pentru următoarea ta vacanţa. O săptămână va fi suficientă pentru a vizita ţara laleleor. Chiar dacă ne-am aflat în Olanda într-un sezon în care nu vezi lalele înflorite a fost o experienţă care a meritat.

Olanda înseamnă shopping

Zona pasaj din centrul Rotterdam-ului. Magazinele sunt pregătite de sărbătoarea Crăciunului, iar pe 13 noiembrie Moş Nicolae ajunge la olandezi şi împarte dulciuri celor mici Probabil că oricine este tentat sa viziteze alte ţări dacă doreşte să facă o sesiune de cumpărături, dar mulţi nu ştiu potenţialul ascuns al acestei micuţe ţări. De la bazarul care se ţine de două ori pe săptămână, la magazinele care prezintă o multitudine de oferte, în toate vei găsi ceva interesant, iar preţurile depăşesc uneori orice limită a imaginaţiei. Am început, pentru că nu se putea altfel cu o sesiune bine meritată de shopping. Centrul oraşului Rotterdam este o adevărată oază de magazine. Brand-urile recunoscute îţi fac cu ochiul cu oferte atrăgătoare, iar magazinele încearcă să te atragă oferindu-ţi fluturaşi cu discount-uri. Am intrat la Zara unde era o adevărată nebunie. Hainele erau mai mult pe jos decât pe rafuturi, după care am înţeles din ce cauză. Sesiunea de reduceri se încheia a doua zi. Orice bărbat ar fi înebunit să intre aici, iar noi am făcut stânga împrejur şi le-am, lăsat pe olandezele disperate să-şi cumpere haine. Ne-am îndreptat atenţia către alte magazine, precum H&M sau C&A, care în străinătate sunt foarte cunoscute. Aici găseşti acelaşi tip de îmbrăcăminte, nu neapărat la cele mai mici preţuri, dar hainele sunt de calitate.

Magazinul Kruidvat are absolut tot ce vrei, de la cosmetice şi dulciuri, la produse farmaceutice

Vera Moda ne-a uimit cu reducerile sale, iar însoţitoarea noastră ne-a explicat că de obicei spre sfârşitul lunii decembrie, între Crăciun şi Revelion toate magazinele mari reduc preţurile cu peste 70% la toate produsele.

Cofetărie în Rotterdam; aici poţi savura o cafea Douwe Egberts şi o „stroopwafel” delicioasă

După atâta shopping poţi să te relaxezi într-o cafenea sau la o cofetărie. Olandezii sunt mari amatori de cafea şi de prăjituri, au chiar şi o oră specială la care se serveşte cefeaua, iar prăjiturile merită încercate.

Douwe Egberts în Haga; cafeneaua e plină şi atrage persoane de toate vârstele; aici poţi citi ziare sau cărţi

Celebrele „Stroopwafels” se găsesc pe toate arterele principale şi sunt extraordinare;  un pachet este ideal pentru un cadou şi costă între 1 şi 5 Euro, depinde de unde îl achiziţionezi.

În capitală sau la mare

Peace Pallace din Den Haag - un castel superb cu o grădină de vis Evident că nu trebuie să rataţi o vizită la Haga, capitala administrativă şi totodată reşedinţa reginei. E un oraş spectaculos, poate cel mai stilat al Olandei. Magazinele pe care le vei găsi în centru adăpostesc brand-uri precum Escada, Gucci sau Burberry, magazine de bijuterii şi foarte multe galerii de artă. Oamenii sunt ceva mai liniştiţi decât în celelalte oraşe, parcă mai retraşi, trăiesc cu un sentiment de respect pentru regină, care din păcate pentru noi nu se afla la palatal său. Ştim acest lucru pentru că steagul casei regale era coborât. Pe de altă parte vă sugerez să vedeţi marea. Marea Nordului este extraordinară, chiar şi iarna. Nimic nu aminteşte de litoralul kitchos de la noi, cu bazarurile pline de obiecte de prost gust. Aici găseşti în sezon obiecte folositorae, precum fulare şi căciuli, de care veţi avea cu siguranţă nevoie.

Litoralul Mării Nordului - Kurhaus

Şi nu în ultimul rând, să vă explicăm ce am mâncat pe aceste meleaguri.

Nu poţi pleca de pe litoral fără să încerci chifla cu macrou picant cu ceapă la preţul de 1,40 Euro, o gustare foarte saţioasă şi bună. Pe plaja, poţi degusta o porţie de cartofi prăjiţi cu diferite sosuri, atenţie însă să nu consumaţi în fiecare de zi…ştim ce se va întâmpla atunci. Foarte important este să fii atent atunci când mănânci peşte, cel puţin la mare. Dacă nu eşti pe fază te vei trezi fără mâncare în farfurie, mai rău se poate întâmpla să râmâi fără sandwich. De vină sunt pescăruşii, care te atacă fără pic de bun simţ ca să-ţi ia peştele. Nu e de mirare că arată ca nişte găini obeze. De altfel toate restaurantele au afişate anunţuri cu avertismentul privind pescăruşii „furăcioşi”.

Related Posts with Thumbnails
November 9th, 2009

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*